Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣταθερή η τουριστική ζήτηση για το Παρίσι παρά τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα
Τάσεις

Σταθερή η τουριστική ζήτηση για το Παρίσι παρά τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα

Δεν υπήρξε σημαντικός αριθμός ακυρώσεων προς το Παρίσι είτε από τα τουριστικά γκρουπ είτε από μεμονωμένους τουρίστες, ύστερα από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα. Η ανάλυση της τάσης στις online κρατήσεις από τον European Tourist Association δε δείχνει διαφοροποίηση μετά τα γεγονότα.

Ο ETOA (European Tourist Association) ανακοίνωσε ότι ο αντίκτυπος που είχαν στο Παρίσι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν πολύ μικρός, όσον αφορά την τουριστική ζήτηση.

Ο Tom Jenkins, γενικός διευθυντής του ETOA, δήλωσε: “Ο ευρωπαϊκός τουρισμός έχει υποστεί και στο παρελθόν τραγωδίες, αλλά το αξιοσημείωστο είναι δεν είδαμε σημαντικό αριθμό ακυρώσεων είτε από τα τουριστικά γκρουπ είτε από μεμονωμένους τουρίστες. Η ανάλυση της τάσης στις online κρατήσεις δε δείχνει διαφοροποίηση μετά τα γεγονότα”.

Και συνέχισε: “Οι υπερπόντιες τουριστικές αγορές συνήθως ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητες σε αυτές τις περιπτώσεις. η αντίληψη περί κινδύνουν σε μία και μόνο ευρωπαϊκή πόλη θα δημιουργούσε πρόβλημα σε όλη την ήπειρο. Αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην τοπική φύση του γεγονότος ή επειδή οι παγκόσμιοι ηγέτες απάντησαν στο τρομοκρατικό χτύοημα με το πάνε στο Παρίσι για να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Το να είναι η Angela Merkel και ο David Cameron στην κορυφή της πορείας ενάντια στην τρομοκρατία μαζί με 2 εκατ. άλλους πολίτες είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα.

Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, μέχρι σήμερα έχουμε δει μια αξιοσημείωτη αντοχή μεταξύ του κόσμου – και αυτό δεν αποτελεί μόνο καλή είδηση για τη Γαλλία, αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Για δύο συνεχόμενα χρόνια πραγματοποιούμε την εκδήλωση της ETOA, Hoteliers European Marketplace (HEM) στο Παρίσι, το Φεβρουάριο. Φέτος οι κρατήσεις παραμένουν υψηλότερες από εκείνες του 2014 και δεν έχουμε ακυρώσεις. τα μέλη μας – που φέρνουν εκατομμύρια τουρίστες στο Παρίσι – γνωρίζουν ότι η μελλοντική ζήτηση παραμένει δυναμική.

Παρά τα υψηλότερα μέτρα ασφαλείας, οι Βερσαλλίες, το Musee D’Orsay, ο Πύργος του Άιφελ  και το Μουσείο του Λούβρου είναι όλα ανοιχτά και περιμένουν τα τουριστικά γκρουπ. Οι τουρίστες αποφάσισαν ότι η καλύτερη απάντηση σε αυτήν την επίθεση είναι να πάνε στο Παρίσι και να διασκεδάσουν. Και το Παρίσι – ένας από τους κορυφαίους διεθνείς τουρισρικούς προορισμούς – παραμένει αψήφιστα εκεί για αυτό το σκόπό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024