Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕπίσημη πρώτη παρουσίαση του Travel Bloggers Greece
Τεχνολογία και τουρισμός

Επίσημη πρώτη παρουσίαση του Travel Bloggers Greece

Το πρώτο επαγγελματικό δίκτυο Τουριστικών Bloggers στην Ελλάδα υποδέχθηκε τα νέα μέλη του σε μια εναρκτήρια συνάντηση στο ξενοδοχείο Grecotel Athena Pallas. Ο κεντρικός στόχος του δικτύου είναι να εκπαιδεύσει και να αναδείξει όσους ασχολούνται συστηματικά και επαγγελματικά με το Travel Blogging, έτσι ώστε να αναδειχθεί περαιτέρω η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός.

Η πρώτη παρουσίαση του δικτύου Travel Bloggers Greece πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Grecotel Athena Pallas χθες, Κυριακή 18 Ιανουαρίου και συγκέντρωσε τους επαγγελματίες bloggers, αλλά και υποψήφιους βloggers που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συνδεθούν με το δίκτυο.

Το Travel Bloggers Greece (TBG) δημιουργήθηκε πρόσφατα, με σκοπό να οργανώσει σε επαγγελματικό επίπεδο τους ταξιδιωτικούς bloggers, καθώς και άλλους bloggers, όπως φωτογραφίας και φαγητού/ εστίασης, που συνδέονται με το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και αποτελούν το πλέον σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας, αναφορικά με το διαδίκτυο και τα social media. Ο κεντρικός στόχος του δικτύου είναι να εκπαιδεύσει και να αναδείξει όσους ασχολούνται συστηματικά και επαγγελματικά με το Travel Blogging, έτσι ώστε να αναδειχθεί περαιτέρω η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός.

Ένα από τα βασικά κριτήρια συμμετοχής των μελών του TBG στο δίκτυο είναι να επιθυμούν την ανάπτυξη ενός επαγγελματικού τουριστικού blog ή να διαθέτουν ήδη ένα blog που ασχολείται με το ελληνικό τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν. Επίσης, μια από τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο δίκτυο είναι η υιοθέτηση ενός κώδικα δεοντολογίας που πλαισιώνεται με ποιοτικά κριτήρια επαγγελματισμού στο blogging.    

“Το Travel Blogging είναι το ανερχόμενο μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και ενημέρωσης για την Ελλάδα και στόχος μας είναι να το πάμε ψηλότερα μιας και η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Μια βασική παράμετρος σε αυτή μας την προσπάθεια είναι να αυξήσουμε τη δημοτικότητα και τη σημασία του blogging και πιστεύουμε ότι αυτό με τη σειρά του θα αναδείξει τους σοβαρούς επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο συγκεκριμένο αντικείμενο”, δηλώνει η κα Elena Sergeeva, ιδρυτικό μέλος του TBG και δημιουργός του Travel Blog “Passion for Greece”.  

“Χιλιάδες συντάκτες, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι ταξιδεύουν στον κόσμο με σκοπό να καλύψουν ταξιδιωτικά θέματα και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το κοινό τους. Είναι οπότε αναμενόμενο, η εξειδίκευση ενός νέου μέσου να παρέχει μεγαλύτερη αξιοπιστία στο κοινό, που σταδιακά μετακινείται προς αυτό το μέσο ενημέρωσης”, δήλωσε η κα Marissa Tejada, ιδρυτικό μέλος του TBG και δημιουργός του Travel Blog “My Greece, My Travels”. “Το δίκτυο TBG απευθύνεται σε μια ανερχόμενη κοινότητα bloggers που εστιάζουν στην Ελλάδα, στο τουριστικό και πολιτιστικό της προϊόν, βοηθώντας τους να αναπτυχθούν περαιτέρω μέσα από την αγαπημένη τους ενασχόληση”.

Το ανακαινισμένο, πέντε αστέρων, ξενοδοχείο Grecotel Athena Pallas στήριξε το δίκτυο TBG με την ευγενική του χορηγία, στη διοργάνωση αυτής της πρώτης παρουσίασης του δικτύου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024