Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΜηνύσεις μετόχων των Κυπριακών Αερογραμμών κατά της Κυπριακής Κυβέρνησης
Αερομεταφορές

Μηνύσεις μετόχων των Κυπριακών Αερογραμμών κατά της Κυπριακής Κυβέρνησης

Τέσσερις χιλιάδες περίπου μέτοχοι των Κυπριακών Αερογραμμών κινούνται νομικά κατά της Δημοκρατίας, ζητώντας αποζημιώσεις πάνω από 500 εκατ. ευρώ.

Σε νομικές αγωγές κατά της κυβέρνησης προχωρούν οι 3.872 ιδιώτες μέτοχοι των Κυπριακών Αερογραμμών, διεκδικώντας αποζημιώσεις εκατομμυρίων, για την απώλεια των κεφαλαίων που επένδυσαν οι ίδιοι στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Ιδιωτών Μετόχων των Κυπριακών Αερογραμμών, κ. Γιώργος Καλλής, οι ιδιώτες μέτοχοι έχουν χάσει την επένδυση τους και οποιοδήποτε δικαίωμα να ανακτήσουν την επένδυση του λόγω του ότι η εταιρεία έκλεισε όχι από πτώχευση, αλλά από μια παρανομία την οποία διέπραξε το κράτος και το κράτος καταδικάστηκε από την Ευρωπαϊκής επιτροπή. “Αποτέλεσμα αυτής της καταδίκης, μας στοίχισε την αξία της επένδυσης μας, κινούμαστε νομικά και στην Κύπρο και εκτός Κύπρου. Δεν καταλήξαμε στον ακριβή αριθμό των διεκδικήσεων, είναι 3.870 μέτοχοι. Δε θα κινηθούν όλοι μαζί αλλά αν κινηθούν όλοι, τότε μιλούμε για ποσά πέραν των 500 εκατ.”.

Οι ιδιώτες μέτοχοι θα καταχωρήσουν και σε ποινικές αγωγές “εναντίον ανθρώπων που πήραν αποφάσεις διότι πιστεύουμε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες, τις οποίες θα επικαλεστούμε στα δικαστήρια της Κ.Δ. Να μας αποζημιώσουν και να καταδικαστούν οι ένοχοι που πήραν αυτές τις αποφάσεις, υπουργοί και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ουδέποτε οι κυβερνώντες επικοινώνησαν μαζί μας. Οι κυβερνώντες τον τελευταίο καιρό ασχολούνταν με το κλείσιμο της εταιρείας και όχι τη διάσωση”.

Εν τω μεταξύ, στην προκήρυξη διαγωνισμού για πρόσληψη και διορισμό χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου που θα προχωρήσει στην πώληση των εμπορικών σημάτων και λογοτύπων των Κυπριακών Αερογραμμών που κατέχει το κράτος, προχώρησε ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων. Η προθεσμία για υποβολή των προσφορών λήγει στις 2 Φεβρουαρίου. Με την προκήρυξη, αρχίζει και η διαδικασία εξεύρεσης νέου επενδυτή με έδρα την Κύπρο, ώστε να υπάρξει μια νέα ιδιωτική αεροπορική εταιρεία, η οποία θα μπορέσει να πάρει το λογότυπο και την ονομασία των Κυπριακών Αερογραμμών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024