Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρωτόκολλα τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κένυας
Τουριστική πολιτική

Πρωτόκολλα τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κένυας

Πρωτόκολλα συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής ανάπτυξης αναμένεται να υπογραφούν άμεσα, όπως συζητήθηκε στις συναντήσεις που είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών & Διεθνούς Εμπορίου της Κένυα, δρ. Eng. Kibicho Karanja με τον κ. Κούρκουλα, την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και τον γενικό γραμματέα Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο.

Πρωτόκολλα συνεργασίας, οικονομικές και επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Κένυας βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών και Διεθνούς Εμπορίου της Δημοκρατίας της Κένυας, δρ. Eng. Kibicho Karanja, στην Ελληνική Δημοκρατία από τις 8 έως τις 11 Ιανουαρίου 2015.


Ο υφυπουργός Εξωτερικών & Διεθνούς Εμπορίου της Κένυας, δρ. Eng. Kibicho Karanja με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Κούρκουλα.


Ο υφυπουργός Εξωτερικών & Διεθνούς Εμπορίου της Κένυα, αποδεχόμενος επίσημη πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, κ. Δημήτρη Κούρκουλα, έφτασε στην Αθήνα συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων και η πρέσβης της Δημοκρατίας της Κένυας στη Ρώμη, κα Josephine Gaita.

Στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρηματικές, οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και αποφασίστηκε η υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, της αγροτικής ανάπτυξης, της διπλής φορολογίας, της συνεργασίας μεταξύ των λιμανιών Πειραιάς – Μομπάσα και άλλων επιμέρους θεμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών & Διεθνούς Εμπορίου της Δημοκρατίας της Κένυας επισκέπτεται την Ελληνική Δημοκρατία, γεγονός που αποτελεί ορόσημο για το επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κένυας.

Πρωτόκολλα συνεργασίας σε τουρισμό και αγροτική ανάπτυξη
Πρωτόκολλα συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής ανάπτυξης αναμένεται να υπογραφούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως συζητήθηκε στις συναντήσεις που είχε ο δρ. Karanja, με τον κ. Κούρκουλα, την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και τον γενικό γραμματέα Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο. Τα πρωτόκολλα συνεργασίας θα συσφίγξουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις και θα ενισχύσουν τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων στους δύο στρατηγικής σημασίας κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κένυα.

Συνεργασία λιμένων Πειραιά και Μομπάσα
Σχετικά με τη συνεργασία των λιμενικών Αρχών Πειραιά και Μομπάσα για θέματα υποδομών και τεχνογνωσίας, εμπορευματικών μεταφορών και άλλων επιμέρους θεμάτων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του δρ. Karanja, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, κ. Γιώργο Ανωμερίτη.

Συμφωνία για τη διπλή φορολογία     

Ο υφυπουργός Εξωτερικών & Διεθνούς Εμπορίου της Κένυας, δρ. Eng. Kibicho Karanja με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κα Κατερίνα Σαββαΐδου.


Το ζήτημα της διπλής φορολογίας των φυσικών και νομικών προσώπων τέθηκε προς συζήτηση με τη γενική γραμματέα Δημόσιων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, κα Κατερίνα Σαββαΐδου και αναμένεται να καταλήξει σε συμφωνία.

Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με περιφέρειες της Δημοκρατίας της Κένυας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών & Διεθνούς Εμπορίου της Κένυας, δρ. Eng. Kibicho Karanja με την περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρένα Δούρου.

Η συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με αντίστοιχης σημασίας περιφέρειες της Δημοκρατίας της Κένυας συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρένα Δούρου. Η Δημοκρατία της Κένυας, μετά τις νέες διοικητικές μεταρρυθμίσεις, απαρτίζεται από 47 περιφέρειες (κομητείες) με ενισχυμένες αρμοδιότητες κυρίως όσον αφορά στην υλοποίηση επενδυτικών έργων και μεγάλων υποδομών.

Συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών & Διεθνούς Εμπορίου της Κένυας, δρ. Eng. Kibicho Karanja με τον δήμαρχο Μαραθώνα, κ. Ηλία Ψινάκη.

Η συνεργασία για την υλοποίηση δράσεων μεταξύ του Δήμου Μαραθώνα και της Δημοκρατίας της Κένυας τέθηκε στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του δρος Karanja και του δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη. Οι δράσεις θα εστιάσουν στο Μαραθώνιο δρόμο, καθώς ο Δήμος Μαραθώνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αυτόν και η Κένυα είναι ιδιαιτέρως γνωστή για τους μαραθωνοδρόμους της.

Συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών και επιχειρηματικών φορέων
Ο δρ. Karanja είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει δραστηριότητες στην Κένυα και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη υλοποίησης μεγάλων έργων που εντάσσονται στο μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας, Kenya Vision 2030. Ο δρ. Karanja, συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Diana Containerships Inc., κ. Σιμεών Παληό, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς επίσης και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, κ. Θεόδωρο Φέσσα, σχετικά με τις υφιστάμενες επιχειρηματικές και επενδυτικές δυνατότητες.

Υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων συνεργασίας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του δρ. Karanja, με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ.κ. Ιώαννη Γκόλια και Δημήτρη Παπαντώνη αντιστοίχως.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει ήδη υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Ναϊρόμπι.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών & Διεθνούς Εμπορίου της Κένυας, Δρ. Eng. Kibicho Karanja με την υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, την Επίτιμο Πρόξενο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, κα Βίκυ Πανταζοπούλου και την πρέσβη της Δημοκρατίας της Κένυας στη Ρώμη, κα Josephine Gaita.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024