Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού με κυνήγι θησαυρού στην Αθήνα
Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού με κυνήγι θησαυρού στην Αθήνα

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου το 5ο Kυνήγι Θησαυρού, με σκοπό να προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού (21 Ιανουαρίου), το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών καί ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με την Εταιρία Ανάπτυξης καί Tουριστικής Προβολής Αθηνών, διοργανώνει την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου το 5ο Kυνήγι Θησαυρού, με σκοπό να προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας. Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίζουν δωρεάν ξεναγήσεις από τους συναδέλφους μας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 1η Μαρτίου, ενώ τα παιδιά θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η εκκίνηση-εγγραφή θά γίνει στό καφέ του Βυζαντινού καί Χριστιανικού μουσείου από τις 10 έως τις 12 το πρωί. Τα μνημεία που περιλαμβάνονται στο κυνήγι είναι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Λύκειο του Αριστοτέλη, το Ζάππειο, το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής στον Ιλισσό, η Πύλη του Αδριανού, τα ρωμαϊκά λουτρά στή λεωφόρο Αμαλίας καί τό μουσείο Λαικής Τέχνης Αγγελική Χατζημιχάλη στή Πλάκα, όπου θά γίνεται καί ο τερματισμός τού κυνηγιού.

“Το Σωματείο μας ελπίζει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, όλοι να αγκαλιάσουν τη προσπάθειά μας αυτή, για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και την σπουδαιότητα των μουσείων της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δε μας πληγώνει, αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες. Όνειρό μας είναι, κάθε χρόνο να παρουσιάζουμε διαφορετικά μουσεία και μνημεία της πόλης μας”, αναφέρει το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024