Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤα 20 χρόνια της γιόρτασε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος
Γαστρονομία

Τα 20 χρόνια της γιόρτασε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος

Στη διάρκεια του συμποσίου τιμήθηκε ο πρώτος πρόεδρος της Λέσχης, executive chef Ζήσης Κεραμέας, ο οποίος ήταν ο πρωτεργάτης για την ίδρυση της το 1994, τα μέλη του πρώτου Δ.Σ. και παλαίμαχοι chef που έχουν πολυετή προσφορά στο χώρο της γαστρονομίας.

Τα είκοσι χρόνια παρουσίας της στο ελληνικό και διεθνές γαστρονομικό γίγνεσθαι γιόρτασε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος με την ευκαιρία του καθιερωμένου Ετήσιου Συμποσίου. Το συμπόσιο έγινε το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα “Αλέξανδρος” του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Σεφ, μέλη και φίλοι της Λέσχης, ξενοδόχοι, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σωματείων και συλλόγων, που έδωσαν για άλλη μια φορά το παρών, είχαν την ευκαιρία, εκτός των άλλων, να απολαύσουν το μοναδικό μενού που ετοίμασε ο executive chef του ξενοδοχείου κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Στη διάρκεια του συμποσίου τιμήθηκε ο πρώτος πρόεδρος της Λέσχης, executive chef κ. Ζήσης Κεραμέας, ο οποίος ήταν ο πρωτεργάτης για την ίδρυση της το 1994, τα μέλη του πρώτου Δ.Σ. και παλαίμαχοι chef που έχουν πολυετή προσφορά στο χώρο της γαστρονομίας. Ο κ. Κεραμέας παραχώρησε συμβολικά τη διάκριση στον αείμνηστο Φώτη Σκαμάγκη. Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιο. “Έχουμε μια άριστη συνεργασία με τη Λέσχη που συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος”, υπογράμμισε ο κ. Τάσιος.

Τιμήθηκαν ακόμη επιχειρηματίες χορηγοί της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, όπως ο κ. Αντώνης Μαλλιάρης. Εκτός από τις τιμητικές διακρίσεις, ανακηρύχθηκαν από τον chef κ. Μανώλη Στράτο (υπεύθυνος αξιολόγησης) τα νέα μέλη -6 τακτικά, 18 δόκιμα και 4 “τζούνιορ”- και έγινε η καθιερωμένη κοπή πίτας. Δώρα που προσέφεραν οι χορηγοί κέρδισαν 15 τυχεροί, που βρήκαν το φλουρί στα πιτάκια που μοιράστηκαν.

Η προβολή της ελληνικής γαστρονομίας, η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών εστίασης, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο, ο εμπλουτισμός της γευσιγνωσίας των μελών, η διοργάνωση δράσεων για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του κοινωνικού συνόλου και η συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δράσεις θα είναι και το 2015 ανάμεσα στους στόχους της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος, όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος executive chef κ. Γιώργος Μαστροδημήτρης. “Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν με την βοήθεια των χορηγών μας, τους οποίους αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω”, τόνισε ο κ. Μαστροδημήτρης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024