Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔύτες ανέσυραν 4 ακόμη σορούς από το αεροσκάφος της AirAsia
Αεροπορικές εταιρείες

Δύτες ανέσυραν 4 ακόμη σορούς από το αεροσκάφος της AirAsia

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί 63 άνθρωποι. Το αεροπλάνο εντοπίστηκε στον βυθό της θάλασσας μόλις την περασμένη εβδομάδα, μετά από εντατικές έρευνες στη θάλασσα της Ιάβας.

Δύτες ανέσυραν το περασμένο Σαββατοκύριακο άλλα τέσσερα πτώματα από τη θάλασσα της Ιάβας και προσέγγισαν το σκελετό του αεροσκάφους της μαλαισιανής αεροπορικής εταιρείας AirAsia, που κατέπεσε στις 28 Δεκεμβρίου στην Ινδονησία.

Το Airbus A320-200, στο οποίο επέβαιναν 162 άνθρωποι, εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ μισή ώρα μετά την απογείωσή του από την ινδονησιακή πόλη Σουραμπάγια.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο Suryadi Bambang Supriyadi, υπεύθυνος της υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης, που είναι αρμόδια για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των θυμάτων. δήλώσε ότι “οι δύτες έφτασαν στο αεροπλάνο, αλλά δεν μπόρεσαν να διεισδύσουν στο εσωτερικό του επειδή υπήρχαν πολλά καλώδια και συντρίμμια”. Οι δύτες κατάφεραν πάντως να ανασύρουν τέσσερα πτώματα, αλλά λόγω της κακοκαιρίας δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και άλλα θύματα εγκλωβισμένα μέσα στον σκελετό του αεροπλάνου.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί 63 άνθρωποι. Το αεροπλάνο εντοπίστηκε στον βυθό της θάλασσας μόλις την περασμένη εβδομάδα, μετά από εντατικές έρευνες στη θάλασσα της Ιάβας. Τα μαύρα κουτιά που καταγράφουν τις συνομιλίες των πιλότων με τον πύργο ελέγχου και τις παραμέτρους τις πτήσεις (ταχύτητα, υψόμετρο, κατάσταση των κινητήρων κ.λπ.) έχουν ανασυρθεί και αναλύονται ήδη από τους ειδικούς που πρόκειται να παρουσιάσουν μια προκαταρκτική έκθεση με τα συμπεράσματά τους την 28η Ιανουαρίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024