Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑύξηση των επιβατών της easyJet κατά 4,1% το 3ο τετράμηνο του 2014
Αεροπορικές εταιρείες

Αύξηση των επιβατών της easyJet κατά 4,1% το 3ο τετράμηνο του 2014

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης της easyJet για τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου έως 31 Δεκεμβρίου 2014, τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 34 εκατ. λίρες, στα 931 εκατ. λίρες και ανά επιβατική θέση αυξήθηκαν κατά 0,8% σε δημοσιευμένη βάση.

Ο αριθμός θέσεων της easyJet αυξήθηκε κατά 2,9% σε 16,6 εκατ. Οι επιβάτες που ταξίδεψαν με την εταιρεία αυξήθηκαν κατά 4,1% στα 14,9 εκατομμύρια, ενώ η πληρότητα αυξήθηκε κατά 1% και ανήλθε στο 89,7%. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 34 εκατ. λίρες, στα 931 εκατ. λίρες και ανά επιβατική θέση αυξήθηκαν κατά 0,8% σε δημοσιευμένη βάση, στις 56,16 λίρες ανά θέση και κατά 3,7% στη βάση σταθερού νομίσματος. Η αύξηση των εσόδων, ανά θέση, προήλθε από προσεκτική διαχείριση των εσόδων, σωστή κατανομή του κεφαλαίου σε ολόκληρο το δίκτυο, των ψηφιακών πρωτοβουλιών και την ανάπτυξη των εσόδων της λειτουργικής διαχείρισης.

Διατήρηση πλεονεκτήματος του κόστους
Το κόστος ανά θέση αναμένεται να διατηρηθεί σύμφωνα με τις ετήσιες προβλέψεις και να αυξηθεί κατά 2,0% στη βάση σταθερού νομίσματος. Αυτά τα  αποτελέσματα προέκυψαν από την αναμενόμενη μείωση κόστους ανά θέση (εξαιρουμένων των καυσίμων) κατά 0,2% σε δημοσιευμένα στοιχεία και αυξήθηκε κατά 3,7% σε σταθερή βάση νομίσματος.

Η αύξηση ανά θέση (εξαιρουμένων των καυσίμων), ανήλθε κατά 3,0% σε δημοσιευμένη βάση και κατά 1,2% στη βάση σταθερού νομίσματος. Αυτά τα  αποτελέσματα προέκυψαν από την αναμενόμενη αύξηση των τελών στα αεροδρόμια και από την αύξηση του κόστους συντήρησης, που συνδέονται με την “ηλικία” του στόλου και την αυξημένη αναλογία των μισθωμένων αεροσκαφών.

Η αύξηση σε σταθερό νόμισμα οφείλεται στην αναμενόμενη αύξηση των τελών στα ρυθμιζόμενα αεροδρόμια, κυρίως στη Γερμανία και την Ιταλία, το κόστος των πληρωμάτων σε συνδυασμό με το άνοιγμα νέων βάσεων, δαπάνες για την καμπάνια σχετικά με την ακρίβεια των πτήσεων που είναι πολύ σημαντικό για τους επιβάτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους και από την αύξηση του κόστους συντήρησης, που συνδέονται με την “ηλικία” του στόλου.

Το κόστος ανά θέση, (συμπεριλαμβανομένων τα καύσιμα) μειώθηκε κατά 2% σε δημοσιευμένα στοιχεία και αυξήθηκε κατά 1,6% σε σταθερή βάση νομίσματος.

Χτίσιμο ισχυρών θέσεων δικτύου στην 1η και 2η θέση

  • Συνεχής αύξηση σε πτήσεις όπως Γενεύη – Λονδίνο Gatwick, καθώς και συνδέσεις ανάμεσα σε ήδη υπάρχοντα σημεία του δικτύου, όπως το Άμστερνταμ στο Αμβούργο
  • Ισχυρός ισολογισμός με καταθέσεις σε μετρητά και καταθέσεις των 913 εκατ. λιρών στις 31 Δεκεμβρίου 2014

Προσεκτική διαχείριση του κεφαλαίου
Με περίπου τις μισές διαθέσιμες θέσεις να έχουν ήδη κρατηθεί, σύμφωνα με προηγούμενο έτος, η easyJet αναμένει να συγκρατήσει ζημίες, προ φόρων, για το α’ εξάμηνο μεταξύ 10 εκατ. και 30 εκατ. λιρών, με την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση, σε σύγκριση με τα 53 εκατ. λίρες που καταγράφηκαν το α’ εξάμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Carolyn McCall, Chief Executive της easyJet δήλωσε: “Η easyJet έκανε μια δυνατή αρχή για αυτό το έτος, συνεχίζοντας τη στρατηγική της το να κάνει τα ταξίδια εύκολα και προσιτά για τους επιβάτες της. Απολαύσαμε ένα ισχυρό Οκτώβριο σε όλο το δίκτυο – ιδίως όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο όπου οι επιβάτες μας ταξίδεψαν για λόγους αναψυχής σε εξωτικούς προορισμούς και στην Γαλλία με τις εσωτερικές πτήσεις όπου συνέχισε να χτίζει τον αριθμό των επιβατών μετά από έναν Σεπτέμβριο με υψηλή κίνηση.

Ενισχύσαμε περαιτέρω το δίκτυο στο τρίμηνο προσθέτοντας περίπου 500.000 θέσεις, η πλειοψηφία των οποίων είναι από τα αεροδρόμια που η easyJet είναι είτε πρώτη είτε δεύτερη στις προτιμήσεις. Αυτό σε συνδυασμό με τις νέες τηλεοπτικές διαφημίσεις οι οποίες στοχεύουν στους επιβάτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, επέτρεψε την easyJet να κάνει ρεκόρ πωλήσεων θέσεων σε αυτόν τον τομέα (επιβάτες που ταξίδεψαν για επαγγελματικούς λόγους) κατά το α’ τρίμηνο. Η easyJet θα συνεχίσει να παρέχει βιώσιμη ανάπτυξη και κέρδη στους μετόχους της”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024