Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροχωρά ο διαγωνισμός για τις υποδομές πρόσβασης Α.με.Α. σε παραλία της Π.Ε. Ηλείας
Προσβάσιμος τουρισμός

Προχωρά ο διαγωνισμός για τις υποδομές πρόσβασης Α.με.Α. σε παραλία της Π.Ε. Ηλείας

Το έργο θα ολοκληρωθεί µε την εξασφάλιση, εντός της εκτός αιγιαλού περιοχής στάθμευσης, ενός τουλάχιστον χώρου στάθμευσης αποκλειστικά για Α.με.Α.

Προχωρά η διαδικασία για τη διεξαγωγή πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων αναφορικά με τη διαμόρφωση υποδομών πρόσβασης Α.με.Α. σε παραλία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου “Νο-Barrier”, μετά την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της διεξαγωγής, κατάρτισης των όρων διακήρυξης και συγκρότησης σχετικών επιτροπών.

Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας κ. Χαράλαμπου Αριστειδόπουλου, ο οποίος και τόνισε πως “σχεδιάζουμε σαν Περιφέρεια παρεμβάσεις για την διαμόρφωση υποδομών πρόσβασης ΑΜΕΑ σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά παραλία της Π.Ε. Ηλείας και ειδικότερα στις Πλάκες Κατακόλου, όπου ο χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑμεΑ και έτσι να έχουν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα”.

Να σημειωθεί πως το έργο θα ολοκληρωθεί µε την εξασφάλιση, εντός της εκτός αιγιαλού περιοχής στάθμευσης, ενός τουλάχιστον χώρου στάθμευσης αποκλειστικά για Α.με.Α., ο οποίος να έχει της απαραίτητες διαστάσεις, καθώς και ειδική επιδαπέδια και επιστήλια σήμανση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, την προμήθεια μίας χημικής τουαλέτας, ενός αποδυτηρίου για ΑμεΑ στην παραλία, στην οποία θα γίνει η παρέμβαση, ενημερωτικών-πληροφοριακών πινακίδων για την ενημέρωση των επισκεπτών, καθώς και οποιωνδήποτε άλλων παρεμβάσεων κριθούν απαραίτητες.

Το έργο “Νο-Barrier” εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) σε ποσοστό 75% και το Ελληνικό Δημόσιο κατά 25%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024