Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣύσκεψη για τις πολιτικές ανάπτυξης και τουριστικής προβολής του Πειραιά
Κρουαζιέρα

Σύσκεψη για τις πολιτικές ανάπτυξης και τουριστικής προβολής του Πειραιά

Πρόταση του ΟΛΠ ΑΕ για δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού από την Αυτοδιοίκηση, φορείς του Πειραιά, της ναυτιλίας και της λιμενικής βιομηχανίας, για το συντονισμό των προσπαθειών (αναπτυξιακά, πολιτιστικά, πολιτικά, ναυτιλιακά) του εορτασμού 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021.

Στη σύσκεψη της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων Πειραιά  με θέμα “Κρουαζιέρα στον Πειραιά – Πολιτικές Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής” συμμετείχε η διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Ανωμερίτης, γενικός διευθυντής κ. Σταύρος Χατζάκος, διευθυντής κ. Θ. Τσίτουρας) και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΛΙΜΕ κ. Γ. Καστελάνος, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν με συγκεκριμένες προτάσεις, τόσο για τα άμεσα φετινά σημαντικά γεγονότα (Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015, Γενική Συνέλευση και Συνέδριο ESPO και Ποσειδώνια), όσο και για τους στρατηγικούς στόχους του Πειραιά (Εορτασμός 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021).

Ο ΟΛΠ ΑΕ, που είχε την αρχική πρωτοβουλία για τα πιο πάνω ευρωπαϊκά γεγονότα, κατέθεσε συγκεκριμένες απόψεις, προτείνοντας παράλληλα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά να αναλάβει ενεργό συντονιστικό ρόλο, βάσει των προτάσεων αυτών, εκ των οποίων η σημαντικότερη είναι η δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού κατά τα πρότυπα του “Αθήνα 2004” από την Αυτοδιοίκηση, φορείς του Πειραιά, της ναυτιλίας και της λιμενικής βιομηχανίας, για το συντονισμό όλων των προσπαθειών (αναπτυξιακά, πολιτιστικά, πολιτικά, ναυτιλιακά) του εορτασμού αυτού.

Ο κ. Ανωμερίτης αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στα 2 μεγάλα γεγονότα του 2015 (Ευρωπαϊκή Ήμερα Θάλασσας και συνέδριο και γενική συνέλευση ΕSPO -Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης) που θα γίνουν στον Πειραιά, τα οποία μαζί με τα Ποσειδώνια Κρουαζιέρας 2015, αποτελούν σημαντικά γεγονότα και σπουδαία ευκαιρία  προβολής του Πειραιά.

Ο κ. Ανωμερίτης διαβεβαίωσε όλους τους Φορείς ότι ο ΟΛΠ ΑΕ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Γαβρίλη και τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, καθώς και τους Φορείς του Πειραιά, συνδράμοντας τις προσπάθειές τους για όλα τα πιο πάνω.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024