Η Σχολή ΕΤΟΙLΕ αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην προώθηση του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού και των προϊόντων Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).
Δεκατέσσερις πρέσβειρες και σύζυγοι πρέσβεων από όλες τις ηπείρους πρόκειται να απολαύσουν ένα “βιωματικό” ταξίδι στην ελληνική κουζίνα, με αυθεντικές συνταγές και προϊόντα Π.Ο.Π. από όλη την Ελλάδα. Οι καθηγητές executive chefs της Σχολής ETOILE κ.κ. Ν. Περλεγκής, Β. Κλωστερίδης, Γ. Τομαράς, Α. Μάνος και ο καθηγητής ζαχαροπλαστικής κ. Μ. Σαράβας θα “μυήσουν” τις πρέσβειρες στα μυστικά των ελληνικών γεύσεων.
Ακόμη, η δημοσιογράφος κα Σίσσυ Νίκα θα τους γνωρίσει τις τοπικές κουζίνες της χώρας μας, τα ελληνικά προιόντα Π.Ο.Π., σε συνεργασία με τους 10 μεγαλύτερους συνεταιρισμούς (ΕΑΣ Νάξου, ΕΑΣ Ζακύνθου, ΕΑΣ Καβάλας, Κρόκος Κοζάνης, Μαστίχα Χίου, Παναιγειάλειος, Τυριά Κουρέλλας Γρεβενά και 4 συναιτερισμοί με κηπευτικά Κρήτης), αλλά και τα βραβευμένα κρασιά Semeli.
Στόχος είναι μέχρι το τέλος Μαΐου, να έχουν περάσει από τα εργαστήρια γεύσης και τις κουζίνες της σχολής όλοι οι πρέσβεις και οι ξένες αντιπροσωπείες, προκειμένου να γνωρίσουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία και τα προιόντα Π.Ο.Π.
“Το όραμα μας είναι μεγάλο, να προσφέρουμε αφιλοκερδώς, τις δικές μας εξειδικευμένες υπηρεσίες στην προώθηση του γαστρονομικού μας πολιτισμού και τουρισμού αφού η σχολή μας εξειδικεύεται στην μαγειρική, ζαχαροπλαστική και τις ξενοδοχειακές σπουδές. Μια προσπάθεια ‘από καρδιάς’ προκειμένου, να προβάλουμε τη γνήσια ‘εικόνα’ της Ελλάδας στο εξωτερικό, την στιγμή που πραγματικά την έχει ανάγκη”, αναφέρουν στελέχη της Σχολής ETOILE.
Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.