Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόταση για δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Κρουαζιέρας από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου
Κρουαζιέρα

Πρόταση για δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Κρουαζιέρας από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Ιωάννης Μπρας παρουσίασε στην αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά το μοντέλο διαχείρισης και επαύξησης εμπειρίας επισκεπτών 5 αισθήσεων που έχει αναπτύξει ο ΟΛΗ, αλλά και τα θετικά μετρήσιμα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για τον προορισμό και το νησί.

Συνάντηση εργασίας είχε την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ (ΟΛΗ) κ. Ιωάννης Μπρας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Νομού Ηρακλείου των ΑΝΕΛ κ. Κωστή Δαμαβολίτη.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση της νέας αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού για τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του ΟΛΗ στα πλαίσια της προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ιδιαίτερα αυτού της κρουαζιέρας.

Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκε από τον κ. Μπρα το πολυβραβευμένο μοντέλο διαχείρισης και επαύξησης εμπειρίας επισκεπτών 5 αισθήσεων που έχει αναπτύξει ο ΟΛΗ, αλλά και τα θετικά μετρήσιμα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για τον προορισμό και το νησί. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κατέθεσε στη νέα πολιτική ηγεσία την ιδέα του για επέκταση του μοντέλου και σε άλλους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρα μας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μπρας πρότεινε τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Κρουαζιέρας. Το συμβούλιο θα έχει ρόλο συμβουλευτικού οργάνου προς την πολιτεία για ζητήματα συνολικής ανάπτυξης της συγκεκριμένης βιομηχανίας και αναβάθμισης των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους προορισμούς κρουαζιέρας.

Τέλος, έγινε συζήτηση για τα οφέλη της κρουαζιέρας στην προσπάθεια που διεξάγει ο τουριστικός κλάδος για 12μηνη τουριστική περίοδο. Ιδιαίτερα, σημαντικός και σε αυτή την κατεύθυνση είναι ο ρόλος Home port, που δίδει σημαντικά οφέλη στην εθνική και τοπική οικονομία. Η προσπάθεια προώθησης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από ένα συγκροτημένο μοντέλο εξωστρέφειας.

Συμφωνήθηκε σύντομα να γίνει νέα συνάντηση για περαιτέρω συνεργασία και συζήτηση για συγκεκριμένες δράσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024