Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH αεροπορική εταιρεία Arkia ξεκινά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με Airbus A330-900neo
Αεροπορικές εταιρείες

H αεροπορική εταιρεία Arkia ξεκινά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με Airbus A330-900neo

Η Airbus παρουσιάζεται στην ισραηλινή αγορά με το πρώτο αεροσκάφος ευρείας ατράκτου.

Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία Arkia, υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με την Airbus για δέσμευση αγοράς έως τεσσάρων αεροσκαφών μέχρι τέσσερα A330-900neo. Με τη δέσμευση αυτή η Arkia γίνεται ο πρώτος πελάτης της Airbus για αεροσκάφη ευρείας ατράκτου στο Ισραήλ και ο πρώτος πελάτης αυτού του είδους αεροσκάφους στην περιοχή. Τα αεροσκάφη αυτής της εμβέλειας θα βοηθήσουν την Arkia να επεκτείνει τις δραστηριότητές και σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για ταξίδια αναψυχής, με τα πιο δημοφιλή αεροσκάφη ευρείας ατράκτου του κόσμου. Το A330-900neo είναι το πιο οικονομικό και αποδοτικό αεροσκάφος της κατηγορίας του, προσφέροντας μειωμένη κατανάλωση καυσίμων περίπου 14% ανά θέση, μια αύξηση στην πτητική εμβέλεια έως και 400 ναυτικά μίλια και το χαμηλότερο δυνατό κόστος συντήρησης.

Το 330-900neo της Arkia θα προστεθεί στην παραγγελία που έχουν ήδη κάνει για τέσσερα A321neo αεροσκάφη που είχαν παραγγείλει στο Farnborough International Airshow το 2012. Με της Airbus το “Cross Crew Qualification” concept της Airbus, οι πιλότοι και οι μηχανικοί μπορούν να μεταβούν από τα τύπου  Α320 Family, στα διπλό διαδρόμου τύπου A330 γρήγορα και εύκολα. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να λειτουργούν και να διατηρούν και τους  δύο τύπους αεροσκαφών, με την ίδια ομάδα πιλότων και μηχανικών. Το A330neo προσφέρει επίσης, την τελευταία τάση στην εν πτήση ψυχαγωγία με την 4η γενιάς ή ελαφρύ IFE. Επιπλέον, προσφέρει συνδεσιμότητα με το έδαφος για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο διαδίκτυο, και παράλληλα, εν πτήση προσφέρει ασύρματες υπηρεσίες, ώστε οι επιβάτες να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο και υπηρεσίες Wi-Fi στις προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές τους.

“Το A330-900neo θα είναι ένα βασικό εργαλείο για να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε αποτελεσματικά σε διεθνή δρομολόγια μακράς διάρκειας, από και προς το Ισραήλ. Το A330-900neo θα προσφέρει στους επιβάτες μας ότι πιο καινούργιο / τελευταίο με μεγάλη άνεση καμπίνας στις απευθείας μακράς διάρκειας πτήσεις” δήλωσε ο Nir Dagan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Arkia. “Χάρη στην αποδεδειγμένη αξιοπιστία και την απόδοση καυσίμου της οικογένειας Α330, το A330neo θα διασφαλίσει επίσης ότι οι μέτοχοι μας, οι Nakash brothers και Jordache Enterprises, θα είναι πολύ ευχαριστημένοι”.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουν φθάσει σε αυτό το σημείο – ορόσημο με την Arkia. Η δέσμευση αυτή σηματοδοτεί την πρόσφατη συνεργασία μας με την ανερχόμενη Ισραηλινή αγορά και την ένταξη του πρώτου αεροσκάφους ευρείας ατράκτου στο Ισραήλ”, πρόσθεσε ο John Leahy, ο Airbus Chief Operating Officer Customers. “Ο συνδυασμός των αεροσκαφών A321neo με A330neo στο στόλο της Arkia, θα επιτρέψει στην εταιρεία να ‘καρπωθεί’ τα οφέλη της Airbus όπως, τα  μοναδικά κοινά χαρακτηριστικά των αεροσκαφών, ασυναγώνιστες αποδόσεις, με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, υψηλή απόδοση καυσίμου και βελτιωμένο στόλο”.

Με βάση την τεράστια επιτυχία των αεροσκαφών A330 Family με σχεδόν 1400 παραγγελίες, στο A330neo θα ‘φορά” κινητήρες τελευταίας γενιάς Rolls-Royce Trent 7000, με αεροδυναμική βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά στην καμπίνα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024