Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΘετικές οι εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για το 2015 με στόχο τα 25 εκατ. διεθνών αφίξεων
ΣΕΤΕ

Θετικές οι εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για το 2015 με στόχο τα 25 εκατ. διεθνών αφίξεων

Οι εκτιμήσεις συνυπολογίζουν τα πρώτα στοιχεία για τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων οι οποίες, για το 2015, εμφανίζονται στο σύνολό τους αυξημένες κατά 1 εκατ. σε σχέση με το 2014.

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι πρώτες εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για τον ελληνικό τουρισμό το 2015, θέτοντας ως στόχο τα 25 εκατ. διεθνών αφίξεων, (εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. αφίξεις κρουαζιέρας) και τα άνω των 14 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα. Οι εκτιμήσεις συνυπολογίζουν τα πρώτα στοιχεία για τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων οι οποίες, για το 2015, εμφανίζονται στο σύνολό τους αυξημένες κατά 1 εκατ. σε σχέση με το 2014.
 
Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους Εταίρους και την αποδοχή από το Eurogroup των μεταρρυθμιστικών προτάσεων, λήγει μία τρίμηνη περίοδος αβεβαιότητας και δίνεται η δυνατότητα να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του 2015. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΣΕΤΕ συνεργάζεται στενά με το αρμόδιο υπουργείο για τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου.
 
Βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση της θετικής πορείας του τουρισμού είναι, σε πρώτη φάση η διασφάλιση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, το οποίο δεν θα δημιουργήσει επιπρόσθετα εμπόδια λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Οι πρόσφατες αναφορές για πιθανή κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και τα τουριστικά καταλύματα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, εάν τελικά επαληθευθούν, συνθήκες έντονης ανάσχεσης της δυναμικής πορείας του τουρισμού μας. Αυτό θα συμβεί διότι η τουριστική κίνηση θα στραφεί προς τις ανταγωνίστριες χώρες, οι οποίες διατηρούν χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στα τουριστικά τους πακέτα. Σημαντική επίσης προϋπόθεση αποτελεί η άμεση ολοκλήρωση και ενεργοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου και του ΕΣΠΑ με στόχο την υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές νέων και υφιστάμενων κλινών, πρωτίστως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού.
 
Ο τουρισμός είναι ο κλάδος που μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, στην τόνωση τόσο των αστικών περιοχών, όσο και των νησιών, των τουριστικών προορισμών και της περιφέρειας γενικότερα. Είναι ο κλάδος που δίνει ώθηση στο μικρό επιχειρηματία, στην ατομική επιχείρηση, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στην ταβέρνα του χωριού, στον τοπικό έμπορο ενοικίασης αυτοκινήτων. Απαιτείται η συνεργασία όλων όσοι δραστηριοποιούμαστε στο χώρο του τουρισμού, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, ώστε να διασφαλισθεί η αναπτυξιακή πορεία του ελληνικού τουρισμού προς όφελος της οικονομίας, της απασχόλησης και των τοπικών κοινωνιών.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024