Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση γνωριμίας της ΓΕΠΟΕΤ με την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού
ΓΕΠΟΕΤ

Συνάντηση γνωριμίας της ΓΕΠΟΕΤ με την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως οι θεωρήσεις visa, η λειτουργία των βασικών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων με διευρυμένο ωράριο όπως το 2014, η παρουσία της χώρας στις προγραμματισμένες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και προτάσεις με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Συνάντηση γνωριμίας και ουσιαστικής συνεργασίας με την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο γραφείο της στο υπουργείο Τουρισμού πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο α’ αντιπρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ και πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης κ. Μιχάλης Βλατάκης, ο β’ αντιπρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ και γενικός γραμματέας του ΠΕΤΑΓΑ κ. Σπύρος Γκίνης, τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Άρης Μαρίνης, Θεόδωρος Καραμήτρος, Βασίλης Σιάμος και Πάρις Λουτριώτης – πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – καθώς και ο κ. Κάσσεντ Χαρμπ, μέλος του ΔΣ της ΓΕΠΟΕΤ και σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου.
 
Σε θερμό κλίμα ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα ενόψει της τουριστικής περιόδου που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες, για την παρουσία της υπουργού και της χώρας στις προγραμματισμένες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, για προτάσεις που μπορούν να κατατεθούν σύντομα με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου του 2015, για θέματα θεωρήσεων visa και ειδικότερα του επιτυχημένου προγράμματος που ισχύει για νησιά των Δωδεκανήσων και βεβαίως για τη λειτουργία των βασικών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων με διευρυμένο ωράριο από 01/4 έως 31/10, όπως με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2014, σε ανταπόκριση του πάγιου αιτήματος της ΓΕΠΟΕΤ και λοιπών φορέων του τουρισμού.
 
Παράλληλα, συζητήθηκαν εξειδικευμένα θέματα του κλάδου των τουριστικών γραφείων και των τουριστικών λεωφορείων, προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός της Αθήνας, αλλά και της περιφέρειας, ιδιαίτερα σε θέματα τουριστικών υποδομών για νησιά όπως η Κρήτη και η Ρόδος που δέχονται τεράστιο όγκο επισκεπτών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ  έγινε αναφορά στην ορθή και αποτελεσματική ανασυγκρότηση του ΕΟΤ, ώστε να υπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες του τουριστικού κλάδου αλλά και στην ενδεχόμενη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου.
 
“Η ΓΕΠΟΕΤ, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού ότι θα μπορέσει να αντεπεξέλθει με επιτυχία στις προκλήσεις της τουριστικής περιόδου που μόλις ξεκινάει ευχαρίστησε την υπουργό για τη συνεργασία και ανανέωσε το ραντεβού μαζί της για μία νέα, περισσότερο εξειδικευμένη συνάντηση μέσα στον επόμενο μήνα”, αναφέρεται από τη Ομοσπονδία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024