Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΓαστρονομικές εκδηλώσεις 'Sympossio' για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην Ιταλία
Γαστρονομία

Γαστρονομικές εκδηλώσεις 'Sympossio' για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην Ιταλία

Το Sympossio, που πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός, καθώς φέτος πραγματοποιείται για 6η χρονιά σε ευρωπαϊκές πόλεις, στην Ιταλία έλαβε χώρα από τις 16 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2015. Στις γαστρονομικές βραδιές συμμετείχαν Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και travel bloggers.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας διοργάνωσε, σε συνεργασία με τον Τ.Ο. Eden Viaggi και την ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα Aldemar Hotels, γαστρονομικό τουρ με τον τίτλο Sympossio, σε έξι πόλεις (Μιλάνο, Μπολόνια, Πέζαρο, Ρώμη, Φλωρεντία και Τορίνο). Στις γαστρονομικές βραδιές συμμετείχαν Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και travel bloggers. Το Sympossio, που πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός, καθώς φέτος πραγματοποιείται για 6η χρονιά σε ευρωπαϊκές πόλεις, στην Ιταλία έλαβε χώρα από τις 16 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2015.

Οι βραδιές φέτος είχαν άρωμα από “Τέσσερις Εποχές” Οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτορείων και οι δημοσιογράφοι τουριστικού ρεπορτάζ, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων σεφ των Aldemar Hotels, μαγείρεψαν σε σχολές μαγειρικής τέσσερα διαφορετικά πιάτα, καθένα από τα οποία αντιπροσώπευε μία εποχή του χρόνου. Το μενού αποτελούσαν τα πιάτα: τραχανάς με μανιτάρια και κασέρι (χειμώνας), σαλάτα με παντζάρια και φέτα ψητή (άνοιξη), λαυράκι α λα σπετσιώτα (καλοκαίρι) και λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και παγωτό (φθινόπωρο). Μετά την προετοιμασία έκαστου πιάτου, οι παρευρισκόμενοι δοκίμαζαν, με τη συνοδεία καλού κρασιού, το μενού που οι ίδιοι είχαν μαγειρέψει.

“Με τον τρόπο αυτό, παρουσιάζεται στην Ιταλία η ελληνική γαστρονομία ως τουριστικό προϊόν”, δηλώνει η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας”, κα Κυριακή Μπουλασίδου, “ενώ οι καλεσμένοι είναι ενθουσιασμένοι που συμμετέχουν στη διαδικασία της προετοιμασίας του ελληνικού μενού”. Μέσα από την πρωτότυπη αυτή εκδήλωση, το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας προωθεί την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό σε όλη την ιταλική επικράτεια, ακόμα και στις μικρότερες πόλεις, διατηρεί τις ήδη καλές σχέσεις που έχει με τους τουριστικούς πράκτορες, ενώ, συγχρόνως, δημιουργεί επαφές με νέα τουριστικά γραφεία για περαιτέρω συνεργίες στο μέλλον.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024