Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠαρουσίαση του Πλάνου Δράσεων του Athens Convention & Visitors Bureau για το 2015
MICE

Παρουσίαση του Πλάνου Δράσεων του Athens Convention & Visitors Bureau για το 2015

Όλες οι δράσεις στοχεύουν στην αξιοποίηση της σημαντικής δυναμικής που εμφανίζει η Αθήνα ως προς τις ροές επισκεπτών και έχουν σχεδιαστεί στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης Στρατηγικής και του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Αθηναίων για την περίοδο 2013-2017.

Σε υπερδιπλάσιο αριθμό – 15 συνολικά – μεγάλων διεθνών εκθέσεων, επαγγελματικών διοργανώσεων, workshops και forum, θα συμμετάσχει το 2015 το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών (Athens Convention & Visitors Bureau) του Δήμου Αθηναίων, ενώ αναβαθμίζει περαιτέρω τη συμμετοχή και δραστηριότητά του στα δίκτυα διεθνών θεσμικών φορέων όπως οι International Congress & Convention Association (ICCA), World Youth & Student Travel Federation (WYSE), International Gay & Lesbian Travel Association (IGLTA) κ.ά.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο στρατηγικός σχεδιασμός και το πλάνο δράσεων και πρωτοβουλιών για την προβολή και προώθηση του τουριστικού και συνεδριακού προϊόντος της Αθήνας για τη νέα χρονιά που παρουσίασε στα μέλη του το ACVB, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στον χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, του Ομίλου Χαραγκιώνη, την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) κ. Αλέξης Γαληνός και τα στελέχη του ACVB, παρουσίασαν τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει προγραμματίσει το ACVB για την τρέχουσα περίοδο, τόσο στον τομέα του τουρισμού αναψυχής (leisure, city break κ.λπ.) όσο και στον τομέα του επαγγελματικού τουρισμού, στην αγορά συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων (MICE).

Όλες οι δράσεις στοχεύουν στην αξιοποίηση της σημαντικής δυναμικής που εμφανίζει η Αθήνα ως προς τις ροές επισκεπτών και έχουν σχεδιαστεί στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης Στρατηγικής και του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Αθηναίων για την περίοδο 2013-2017.

Παράλληλα, το ACVB έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία πλήρους επανασχεδιασμού και αναβάθμισης της ψηφιακής παρουσίας και προβολής της πόλης στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κύριο σημείο αναφοράς ένα νέο, σύγχρονης αισθητικής και διαδραστικό κεντρικό portal, που εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο του 2015.

Επιπρόσθετα, εντός του 2015, θα διοργανωθούν τέσσερα ταξίδια εξοικείωσης ξένων επαγγελματιών και εκπροσώπων ΜΜΕ (δύο για κάθε κύριο τομέα δραστηριότητας, Leisure και MICE) στην Αθήνα, θα φιλοξενηθούν επισκέψεις επιθεώρησης χώρων και υποδομών (site inspections) και θα δοθεί πρόσθετη βαρύτητα στην υποστήριξη διοργανώσεων διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας.

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα πλέον πρόσφατα στοιχεία για την τρίτη διοργάνωση του Travel Trade Athens, στις 27 Απριλίου, το οποίο ήδη προσελκύει έντονο ενδιαφέρον και θα φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό ξένων hosted buyers και ελληνικών επιχειρήσεων (suppliers).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ένας απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς και των αποτελεσμάτων του Προγράμματος Μελών του ACVB, το οποίο αριθμεί πλέον 115 μέλη – επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της τουριστικής αγοράς της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας –  και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή κοπή της πίττας για το νέο έτος.

Σημειώνεται ότι το ACVB, την τελευταία τριετία, μεταξύ άλλων, έχει διαχειριστεί εκατοντάδες αιτήματα για συνέδρια και εκδηλώσεις στην Αθήνα, έχει υποστηρίξει μεγάλο αριθμό διεκδικήσεων συνεδρίων και συναντήσεων, έχει προσελκύσει διοργανώσεις μεγάλης σημασίας, όπως το ετήσιο συνέδριο των ταξιδιωτικών Bloggers το 2014 και ακολουθεί δυναμική στρατηγική στην αγορά τουρισμού αναψυχής, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προώθηση της Αθήνας στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024