Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣτασιμότητα από τη γερμανική τουριστική αγορά παρατηρούν οι ξενοδόχοι της Κω
Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

Στασιμότητα από τη γερμανική τουριστική αγορά παρατηρούν οι ξενοδόχοι της Κω

'Σχεδιασμός μάρκετινγκ για ξενοδοχεία και χρήση του διαδικτύου για την αύξηση των πωλήσεων' ήταν το θέμα του σεμιναρίου που παρακολούθησαν μέλη του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, τα οποία ενημερώθηκαν από τον Σύλλογο και τη μείωση του ρυθμού των κρατήσεων από την Γερμανία.

Με επιτυχία διοργανώθηκε το σεμινάριο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου στο ξενοδοχείο Semiramis στις 28 Φεβρουαρίου με θέμα “Σχεδιασμός μάρκετινγκ για ξενοδοχεία και χρήση του διαδικτύου για την αύξηση των πωλήσεων”.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο δρ. Δημήτρης Κούτουλας.

Στο σεμινάριο εκτός από τα μέλη του Συλλόγου, βρέθηκαν και αρκετοί νέοι διευθυντές ξενοδοχείων.

“Θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο για την τιμητική του πρόσκληση να μιλήσω μπροστά σε ιδιαίτερα έμπειρους και αξιόλογους συναδέλφους”, δήλωσε ο κ. Κούτουλας μετά το πέρας του σεμιναρίου. “Επίσης αξίζει συγχαρητηρίων ο Σύλλογος για τη μεγάλη έμφαση που δίνει στη συνεχή επιμόρφωση των στελεχών του κλάδου, καθώς οι εξελίξεις στο ξενοδοχειακό μάνατζμεντ ‘τρέχουν’ με ταχύτατους ρυθμούς και είναι σημαντικό όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου να τις παρακολουθούν και να τις γνωρίζουν”.

Πριν την έναρξη, ο πρόεδρος και το Δ.Σ ενημέρωσαν τα μέλη τους για την πορεία της τουριστικής σεζόν, επιβεβαιώνοντας την αβεβαιότητα που επικρατεί στον τουρισμό και τη μείωση του ρυθμού των κρατήσεων από την Γερμανία. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μεγάλοι Tour Operator από τη Γερμανία έχουν μεγαλύτερη στασιμότητα από τους μικρούς “που, εάν συνεχιστούν οι πωλήσεις με μειωμένο ρυθμό, τότε θα έχουμε πρόβλημα και από τη Γερμανία, αφού η κατάσταση από τη Ρωσία παραμένει στάσιμη, με μείωση τουλάχιστον 50%. Πιστεύεται ότι σύντομα θα αλλάξει το κλίμα, αφού έχουμε και τη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου (04-08 Μαρτίου), όπου υπουργείο, φορείς, επιχειρηματίες και διευθυντές θα δώσουν αγώνα αλλάζοντας τα αρνητικά σχόλια του γερμανικού Τύπου, προβάλλοντας την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξουν για την ελληνική φιλοξενία και την καλή ποιότητα σε προσιτή τιμή. Πιστεύουμε ότι μετά το Βερολίνο θα έχουμε μία πιο σαφή εικόνα πως θα κινηθούν οι κρατήσεις από τη Γερμανία και φυσικά και από τη Ρωσία στην έκθεση της Μόσχας (18-21 Μαρτίου)”.

Επίσης, κοινό συμπέρασμα όλων των συμμετεχόντων στο σεμινάριο είναι ότι θα βοηθήσει πολύ τους διευθυντές στην αύξηση των πωλήσεων των ξενοδοχείων τους και κατ’επέκταση της Ρόδου.

Επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου προγραμματίζεται στις 24 Μαρτίου για ενημέρωση των μελών των αποτελεσμάτων των εκθέσεων Βερολίνου και Μόσχας και συζήτηση-ενημέρωση για την εκδήλωση ποιότητος στον τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά με συμμετοχή Tour Operators κι εκλεκτών ομιλητών στον τουρισμό. Η ακριβής ημερομηνία θα καθορισθεί τις επόμενες ημέρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024