Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕκδήλωση με θέμα την κοινωνική ευθύνη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας
Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου

Εκδήλωση με θέμα την κοινωνική ευθύνη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας

Συζήτηση με θέμα 'Κοινότητα και ανάπτυξη: H κοινωνική ευθύνη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας' πραγματοποιείται το Σάββατο 7 Μαρτίου στο Βραχάτι Κορινθίας, με συνδιοργανωτές τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου συνδιοργανώνει, εντός του κύκλου συζητήσεων του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων “Κοινότητα και Ανάπτυξη”, στο Βραχάτι Κορινθίας τo Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 ώρα 17:00, συζήτηση Στρογγυλού Τραπεζιού που φιλικά τη φιλοξενεί το Alkyon Resort Ηotel & SPA, με θέμα: “Η κοινωνική ευθύνη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας”. Ιδιαίτερα επιδιώκεται να αναδειχθεί η διάσταση της κοινοτικής ανάπτυξης και συμμετοχής στο πλαίσιο της επίδειξης κοινωνικής ευθύνης κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ISO 26000 “Οδηγός για την κοινωνική ευθύνη των οργανισμών”. Η αφορμή για την προσέγγιση αυτή δόθηκε από το νέο σύστημα κατάταξης των ξενοδοχείων σε κατηγορίες (ΦΕΚ Β’, αρ. 10, 9 Ιανουαρίου 2015), με το οποίο, για πρώτη φορά στη χώρα μας, εισάγεται στην αποστολή της ξενοδοχειακής βιομηχανίας η κοινωνική ευθύνη.

Στο τραπέζι θα συζητήσουν οι:
– Δρ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, πρόεδρος Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, “Η συμβολή των ξενοδοχειακών θεσμών στην ενσωμάτωση κοινωνικώς υπεύθυνων συμπεριφορών”.
– Δρ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ομότιμος καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, “Ανάληψη της κοινωνικής ευθύνης των ξενοδοχειακών μονάδων στο πεδίο της κοινοτικής ανάπτυξης”.
– Δρ. Ισαβέλλα Γιδαράκου, ομότιμη καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, “Αγροτική κοινότητα και κοινωνικό φύλο”.
– Δρ. Γεράσιμος Ζαχαράτος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, γενικός διευθυντής Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), “Τοπικό σύμφωνο εποχικότητας στον τουρισμό: Κοινωνική ευθύνη και οικονομική ανάπτυξη”.
– Δρ. Γεώργιος Παπανικολάου, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, συνεργάτης Peer-to-Peer (P2P) Alternatives Foundation στην Ελλάδα, “Food reason” με ‘ελληνικό μέτρο’: Ένα υπόδειγμα ομότιμων παραγωγικών σχέσεων για κοινότητες συμφερόντων και αξιών“.
Σταύρος Κεφάλας, συν-ιδρυτής του δικτύου Experience Corinthia, “Experience Corinthia – Μία συμμετοχική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη και προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού στην Κορινθία”.
– Δρ. Γρηγόρης Θ. Παπανίκος, επίτιμος καθηγητής Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Stirling, Ην. Βασίλειο, πρόεδρος Δ.Σ. του Αθηναϊκού Ιδρύματος Παιδείας και Έρευνας (ΑΙΠΕ), “Διοίκηση ολικής ποιότητας και επιχειρηματική κοινωνική ευθύνη των ξενοδοχειακών μονάδων: Μία αποτίμηση των οικονομικών επιδράσεων”.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δρ. Λάμπρος Απ. Πυργιώτης, πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν το οριζόντιο δίκτυο τουρισμού “Experience Corinthia”, το “Corinthian Cluster” και ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: έκθεση μικρών παραγωγών αγροτροφίμων και παρόχων τουριστικών εμπειριών “Taste Corinthia – Experience Corinthia” (από τις 11 το πρωί) και στις 20.30 γευσιγνωσία κρασιών Νεμέας με την κα Ιωάννα Δαβλέρη, χημικό / οινολόγο/ γευσιγνώστρια Οίνων, ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ – Οινικοί Σύμβουλοι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαιτείται όμως προεγγραφή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024