Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣυμμετοχή του Museum Cafe-Restaurant (Μουσείο Γουλανδρή) στην Gout de France/Good France
Γαστρονομία

Συμμετοχή του Museum Cafe-Restaurant (Μουσείο Γουλανδρή) στην Gout de France/Good France

Το εστιατόριο Museum Cafe-Restaurant του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά συμμετέχει στο παγκόσμιο γαστριμαργικό γεγονός με τον διακεκριμένο chef Jean Louis Capsalas.

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, περισσότεροι από 1.000 chefs θα επιμεληθούν τα ισάριθμα menu δείπνων που θα σερβιριστούν σε εστιατόρια και πρεσβείες 150 χωρών στις 5 ηπείρους, συμμετέχοντας στην κίνηση “Gout de France / Good France”.

Η κίνηση αποτίει φόρο τιμής στη γαλλική κουζίνα και το περίφημο γαλλικό δείπνο, που είναι ενταγμένο στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, και διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης και του καταξιωμένου chef Alain Ducasse.

Το εστιατόριο Museum Cafe-Restaurant του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά, που λειτουργεί υπό την αποκλειστική διαχείριση του Δειπνοσοφιστήριον Catering, συμμετέχει στο παγκόσμιο γαστριμαργικό γεγονός με τον διακεκριμένο chef Jean Louis Capsalas να έχει την επιμέλεια των 6 πιάτων του ξεχωριστού menu:

  • Κρύο ορεκτικό: Mousse αβγοτάραχο με κάρδαμο, σε σιρόπι λαδολέμονο. Συνοδεύεται από Sacristain με σουσάμι και ξηρούς καρπούς. Σερβίρεται με ένα ποτήρι σαμπάνια.
  • Ζεστό ορεκτικό: Φρέσκο foie gras σχάρας με ζάρια από πράσινο μήλο, σε σαφράν και χυμούς ροδιού.
  • Θαλασσινά: Μεγάλες γαρίδες flambe με φινόκιο και αφρό από μάραθο.
  • Κρέας: Κόκορας κρασάτος σε πήλινο, με δενδρολίβανο, μαύρες ελιές και πορτοκάλι. Συνοδεύεται από πουρέ σελινόριζας και τρούφες.
  • Pre-dessert: Μικρό milles feuilles παντζαριού σε mousse Roquefort. Συνοδεύεται από μπουκέτο σαλατικών και ψημένα ψωμάκια.
  • Επιδόρπιο: Μπισκότα Sacher με αμύγδαλο και fondant σοκολάτας Araquani, σε σιρόπι Κουμκουάτ.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024