Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤα Ikos Resorts υποδέχονται το καλοκαίρι του 2015 με μενού αστέρων (Michelin) και διάσημους σεφ
Ξενοδοχεία

Τα Ikos Resorts υποδέχονται το καλοκαίρι του 2015 με μενού αστέρων (Michelin) και διάσημους σεφ

Τα Ikos Resorts ξετυλίγουν μια πληθώρα γαστρονομικών θαυμάτων το φετινό καλοκαίρι. Η βραβευμένη κουζίνα με αστέρια Michelin και οι λαμπεροί σεφ εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στην ελληνική φιλοξενία, στο μαγευτικό τοπίο της Χαλκιδικής.

Τα δύο ξενοδοχεία, το Ikos Oceania που θα ανοίξει στις 27 Μαρτίου, έπειτα από εργασίες ανακαίνισης, και το ολοκαίνουριο Ikos Olivia που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά τον ερχόμενο Μάιο, καταδεικνύουν μια νέα προσέγγιση στην γαστρονομία, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να βιώσουν την ομορφιά της ελληνικής διατροφής, του πολιτισμού και της ελληνικής ταυτότητας. Με τη δέσμευση για μια εμπειρία “Infinite Lifestyle”, τα Ιkos Resorts  είναι προσηλωμένα στο να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του all-inclusive, δίνοντας επιπλέον τη δυνατότητα στους επισκέπτες να επιλέξουν από τις εμπειρίες “Dine Out”, με γεύματα σε τοπικά και επιλεγμένα εστιατόρια. Με τον τρόπο αυτό προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στις επιλογές για φαγητό, και εκτός των εγκαταστάσεων των ξενοδοχείων. Θέλοντας να υποστηρίξουν την τοπική κοινωνία, τα Ikos Resorts αναζητούν και χρησιμοποιούν πολλά τοπικά προϊόντα στα εστιατόριά τους.

Το Ouzo και ο Λευτέρης Λαζάρου
Ο καταξιωμένος και δημιουργικός σεφ Λευτέρης Λαζάρου δημιουργεί το a-la-carte μενού του εστιατορίου “Ouzo”, προσδίδοντας λάμψη στις αυθεντικές γεύσεις από την Ελλάδα. Ο πρώτος σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin to 2002 σερβίροντας ελληνική κουζίνα, ήταν και εκείνος που εγκαινίασε τη θαλασσινή κουζίνα στα καλά εστιατόρια, ενώ ταυτόχρονα γνώρισε στο κοινό ψάρια λιγότερο γνωστά και διαδεδομένα. Πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο σερβίρονται στο υπέροχο ανοικτό περιβάλλον του εστιατορίου Ouzo: Τα υπέροχα πιάτα συνδυάζονται με κρασιά από την πλούσια λίστα κρασιών, προσφέροντας μια εμπειρία πολλών αστέρων!  

Το “Provence” και oι aδελφοί Pourcel
Tο φετινό καλοκαίρι ξεκινά με συναρπαστικές συνεργασίες στο εστιατόριο “Provence“, με τους βραβευμένους με αστέρια Michelin αδελφούς Pourcel, αυθεντίες στη φίνα γαλλική κουζίνα. Κορυφαίοι στο είδος τους, το 2010 επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την γαλλική γαστρονομία στην έκθεση Shanghai World Expo με το εστιατόριό τους 6Sens, γνωστό για τη δημιουργική, σύγχρονη και εκλεπτυσμένη κουζίνα του. Το γαστρονομικό τους αποτύπωμα εντοπίζεται σε πρωτεύουσες της γεύσης σε όλο τον κόσμο,  συμπεριλαμβανομένων του Παρισιού, της Σαγκάης, της Μπανγκόκ, του Τόκιο και άλλων.

Το “Fusco” και ο Andrea Fusco
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Andrea Fusco δίνει το όνομά του στο εστιατόριο “Fusco” που συνδυάζει τα πιο φρέσκα υλικά με τη μεγάλη μαγειρική επιδεξιότητα, δημιουργώντας αυθεντικές γεύσεις της Ιταλίας. Γεννημένος στη Ρώμη, ο Andrea ειδικεύεται στην ιταλική κουζίνα, αναβιώνοντας την κλασική, τοπική κουζίνα με ιδιαίτερες τεχνικές που έχουν επιρροές από τον θρυλικό Γάλλο σεφ Georges Auguste Escoffier. Ο Fusco έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων ένα αστέρι Michelin  για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές. Έχει επίσης μαγειρέψει κατά τη διάρκεια πολλών ξεχωριστών περιστάσεων όπως το Gala δείπνο στο Φεστιβάλ των Καννών και για διασημότητες όπως ο  Alberto Sordini, για εκπρoσώπους του κόσμου της μόδας, όπως η Frida Giannini και για τους οίκους μόδας Valentino και Bulgari.

To Anaya και o Edwin Phua
Στo “Anaya” οι γεύσεις ανατολής είναι στο επίκεντρο, με συναρπαστικά νέα projects από τους Chefs at Work να παρουσιάζουν τις πιο φίνες γεύσεις, με τα αρώματα των μπαχαρικών να “παντρεύονται” με την τέχνη στην κουζίνα. Το αποτέλεσμα είναι απλά μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Ο συνιδρυτής των Chefs At Work, σεφ Edwin Phua φέρει μια λαμπρή καριέρα από διάσημα, βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια και σπουδές στη Γαλλία. Έχει εργαστεί σε κορυφαία εστιατόρια όπως το 3 Hat Restaurant και το Salt στην Αυστραλία, στο Les Amis Group στη Σιγκαπούρη και στο  Ινστιτούτο Τεχνικής Εκπαίδευσης – ΙΤΕ στη Σιγκαπούρη. Έχει λάβει επίσης πολλά διεθνή βραβεία και μετάλλια, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού στο διάσημο διαγωνισμό Zagg  Switzerland, ενώ υπήρξε ο πρώτος επιλαχών στον διαγωνισμό Bocuse d’or. Ο Chef Edwin έχει επίσης βρεθεί στο τιμόνι της κουζίνας πολλών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Σιγκαπούρης Δρ Τόνι Ταν και του Πρωθυπουργού κ. Λι.

Το “Flavors” και ο Γιάννης Βασιλειάδης
Ο Head Chef του “Flavors” Γιάννης Βασιλειάδης ξεκίνησε την καριέρα του στη γαστρονομία από την ηλικία των 17 ετών, εξελίσσοντας συνεχώς τις μαγειρικές του ικανότητες σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το 2010 προσχώρησε στην Ikos Resorts, αναλαμβάνοντας τη θέση του Executive Chef και προσφέροντας γαστρονομικές καινοτομίες με μεγάλη αγάπη για την ελληνική κουζίνα – Infinite εμπειρίες γεύσης.

Ο Sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος
Τα φίνα, διεθνή επώνυμα κρασιά και ποτά και οι υπηρεσίες της ομάδας των οινοχόων της Ikos Resorts, αποτελούν λίγες μόνο από τις πολυτελείς “λεπτομέρειες” που βρίσκονται στη διάθεση των φιλοξενούμενων. Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος δεν είναι μόνο ευρέως εκπαιδευμένος αλλά είναι και ο μόνος Έλληνας οινοχόος που έχει κερδίσει τον τίτλο του Καλύτερου Sommelier της χώρας για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Έχει επίσης βρεθεί δύο φορές στην 3η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Οινοχόων, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση στα βραβεία Gaggenau Sommelier Awards. Το 2016 ο Νικόλας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχoΐας. Ανεξάρτητα από τις σημαντικές αυτές βραβεύσεις, ο Νικόλας διαθέτει μια πλούσια εμπειρία σε εστιατόρια με αστέρια Michelin όπως τη Σπονδή, το Jerome Serres, αλλά και το Nobu Matsuhisa σε Αθήνα και Μύκονο. Επίσης στο Claridges δίπλα στον Gordon Ramsay και το εστιατόριο Aurora, και τα δύο στο Λονδίνο. Ο Νικόλας με τις πλούσιες γνώσεις του έχει δημιουργήσει το κελάρι των Ikos Resorts, το οποίο διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από ελληνικούς και διεθνείς οίνους για να συνοδεύσουν τα διάφορα πιάτα και τις κουζίνες που προσφέρονται στα εστιατόρια.

Ο Mixologist Αριστοτέλης Παπαδόπουλος
Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος σπούδασε στο London Wine & Spirit School και εργάζεται πάνω στο bartending και mixology για περισσότερα από 30 χρόνια. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, συμμετείχε σε σπουδαίους διαγωνισμούς για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ένωσης Μπάρμεν, φέρνοντας πίσω βραβεία από δύο διεθνείς διαγωνισμούς. Έλαβε την 5η θέση το 1998 στον διαγωνισμό International Bartenders Association World Championships και την 6η θέση το 2008. Εκπροσωπώντας την Ελλάδα το 2009 διεκδίκησε τον τίτλο του Bartender of The Year στη διοργάνωση Diageo Reserve World Class στο Λονδίνο. Ο Αριστοτέλης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος και εκτός από τον ρόλο του ως Mixologist στα Ikos Resorts, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως κριτής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο ενώ είναι συνιδιοκτήτης της “soul-shakers”, μιας από τις κορυφαίες σχολές για bar στην Ελλάδα.

Ακόμη, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν σε ένα από τα πέντε μπαρ που έχουν “καταλάβει” σημεία των εγκαταστάσεων, τόσο από την πλευρά της παραλίας όσο και εντός των χώρων των ξενοδοχείων και τους κήπους. Θέλοντας να υποστηρίξουν την τοπική κοινωνία, τα Ikos Resorts αναζητούν και χρησιμοποιούν πολλά τοπικά προϊόντα στα εστιατόριά τους. Για όσους θέλουν την απόλυτη απομόνωση, η 24ωρη υπηρεσία δωματίου προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν την τοπική και διεθνή κουζίνα στην ιδιωτικότητα του δωματίου τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024