Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤρομοκρατική επίθεση στο Εθνικό Μουσείο Bardo στην Τύνιδα με 22 νεκρούς
Τρομοκρατία

Τρομοκρατική επίθεση στο Εθνικό Μουσείο Bardo στην Τύνιδα με 22 νεκρούς

Είκοσι δύο νεκροί (και τουρίστες) είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τρομοκρατικής ενέρειας στο Εθνικό Μουσείο της Τύνιδας Bardo, στην Τυνησία. Εκκενώθηκε το Κοινοβούλιο της χώρας, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μουσείο.

Τουλάχιστον επτά τουρίστες και ένας ντόπιος έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης που εκδηλώθηκε στο Εθνικό Μουσείο Bardo (Μπαρντό) στην Τύνιδα της Τυνησίας, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη Βουλή της χώρας. Οι ένοπλοι, τρεις στον αριθμό, κρατούν αριθμό ομήρων (κατά πλειοψηφία Βρετανούς, Γάλλους, Ιταλούς και Ισπανούς). Εκείνη την ώρα στο μουσείοι βρίσκονταν περίπου 100 επισκέπτες, οι περισσότεροι από τους έχουν διασωθεί.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας, τουλάχιστον δυο άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο μουσείο και άνοιξαν πυρ. Νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για κατάσταση ομηρίας μέσα στο γειτονικό κοινοβούλιο, πληροφορίες που όμως δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Το Μουσείο Bardo είναι παλάτι του 19ου αιώνα, που φιλοξενεί πλήθος αρχαιοελληνικών και ρωμαϊκών γλυπτών και ψηφιδωτών, θεωρείται “στολίδι” της Τύνιδας και είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024