Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ NIKI προσφέρει τώρα πτήσεις και από Αθήνα για Βιέννη
Αεροπορικές εταιρείες

Η NIKI προσφέρει τώρα πτήσεις και από Αθήνα για Βιέννη

Η αεροπορική εταιρεία NIKI προσφέρει ήδη πτήσεις προς 17 προορισμούς στην Ελλάδα και από την 1η Απριλίου 2015 η Αθήνα θα αποτελεί τον 18ο προορισμό στο δίκτυο δρομολογίων της NIKI.

Οι πτήσεις της NIKI δίνουν μία ισχυρή ώθηση στην αεροπορική σύνδεση μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας. Η αεροπορική εταιρεία προσφέρει ήδη πτήσεις προς 17 προορισμούς στην Ελλάδα και από την 1η Απριλίου 2015 η Αθήνα θα αποτελεί τον 18ο προορισμό στο δίκτυο δρομολογίων της NIKI. Με αύξηση επιβατικής κίνησης 70% από το 2010 – 2014, η ΝΙΚΙ μετέφερε 208.000 επιπλέον επιβάτες.

Με 90 πτήσεις και περίπου 16.000 θέσεις κάθε εβδομάδα, στους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς της NIKI συγκαταλέγονται οι πιο δημοφιλείς προορισμοί αναψυχής και διακοπών, όπως η Σαντορίνη (έξι πτήσεις την εβδομάδα), η Μύκονος και η Σάμος (τρεις πτήσεις την εβδομάδα). Οι αυξημένες συχνότητες προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και πιο απολαυστική ταξιδιωτική εμπειρία για τους επιβάτες της NIKI και της airberlin.


Από αριστερά, η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, ο General Manager της ΝΙΚΙ, κ. Christian Lesjak και η Area Manager Southern Europe airberlin, κα Susanna Sciacovelli.

Από την 1η Απριλίου 2015, το δίκτυο προορισμών της ΝΙΚΙ στην Ελλάδα επεκτείνεται για να συμπεριλάβει και την Αθήνα.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Airbus A320 έξι φορές την εβδομάδα, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Η αυστριακή θυγατρική εταιρεία της airberlin προσφέρει καθημερινές πτήσεις, εκτός Σαββάτου, με αναχώρηση στις 11.30 από τη Βιέννη (HG8640) και άφιξη στην Αθήνα στις 14.35. Η πτήση της επιστροφής (HG8641) αναχωρεί από την Αθήνα στις 15.25 και φτάνει στη Βιέννη στις 16.45.

Επιπλέον, η airberlin group προσφέρει έως 11 ανταποκρίσεις πτήσεων με τη NIKI και την airberlin μέσω Βιέννης προς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Με αυτόν τον τρόπο, οι ταξιδιώτες από το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο, το Αννόβερο, τη Ρώμη, το Μιλάνο, το Μόναχο, το Ίνσμπρουκ, τη Νυρεμβέργη, το Βερολίνο, τη Ζυρίχη και το Παρίσι μπορούν να ταξιδέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα με ενδιάμεσο σταθμό τη Βιέννη. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και για αναψυχή, θα επωφεληθούν από τις βολικές ώρες των πτήσεων, τις ανταποκρίσεις και τη γνωστή εξυπηρέτηση που προσφέρουν η airberlin και η NIKI κατά τη διάρκεια της πτήσης μέσα στο αεροπλάνο, κατά την οποία σερβίρονται  μη αλκοολούχα ποτά και σνακ.

“Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες αγορές της NIKI. Με την αναδιαμόρφωση του στόλου που αποφασίστηκε πρόσφατα, θα είμαστε σε θέση στο μέλλον να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες θέσεις από την Ελλάδα προς τη Βιέννη”, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της NIKI, Christian Lesjak.

Η Susanna Sciacovelli, περιφερειακή διευθύντρια Νότιας Ευρώπης της airberlin, προσθέτει: “Η Ελλάδα κατέχει εξαιρετικά σημαντική θέση στο τουριστικό πρόγραμμα της airberlin group. Χιλιάδες επιβάτες από ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιούν κάθε χρόνο τις πτήσεις μας για να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Η νέα σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Βιέννης έχει μεγάλη σημασία ιδιαίτερα για τους ταξιδιώτες από Αθήνα, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να ταξιδεύουν έξι φορές την εβδομάδα τόσο προς Βιέννη όσο και με ανταπόκριση προς πολλές ευρωπαϊκές μητροπόλεις μέσω του δικτύου της airberlin group”.

Από την πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, δήλωσε: “Η έναρξη των πτήσεων της ΝΙΚΙ – μέλους της airberlin group – στο δρομολόγιο Βιέννη-Αθήνα, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για το αεροδρόμιό μας.  Με εντυπωσιακή αύξηση των αυστριακών επισκεπτών στην Αθήνα της τάξεως του 54% το 2014, η αυστριακή αγορά είναι πραγματικά ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο και εξαιρετικά δυναμικό τμήμα της τουριστικής κίνησης στο αεροδρόμιό μας. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να στηρίξουμε το νέο συνεργάτη μας  μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος κινήτρων του ΔΑΑ, με στόχο την επιτυχημένη αναπτυξιακή και επιχειρησιακή παρουσία του airberlin group στην αγορά της Αθήνας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024