Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠάνω από 500 ιδέες διεθνώς έλαβε η Airbus για το διαγωνισμό σπουδαστών 'Fly Your Ideas'
Αερομεταφορές

Πάνω από 500 ιδέες διεθνώς έλαβε η Airbus για το διαγωνισμό σπουδαστών 'Fly Your Ideas'

Οι 100 ομάδες που θα επιλεγούν θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2015. Από αυτές, μόνο 5 ομάδες θα προχωρήσουν στη τελική φάση και θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους ζωντανά σε ειδική εκδήλωση τον Ιούνιο του 2015. Η νικήτρια ομάδα θα λάβει ως έπαθλο το ποσό των 30.000 ευρώ.

Το πρώτο στάδιο του παγκόσμιου διαγωνισμού σπουδαστών της Airbus Fly Your Ideas προσέλκυσε υποβολές από όλο τον κόσμο για το τρόπο που η επόμενη γενιά προσεγγίζει τις μελλοντικές προκλήσεις στην αεροπορική βιομηχανία. Περισσότεροι από 50 ειδικοί της Airbus προχωρούν στην αξιολόγηση των ιδεών που υποβλήθηκαν. Στόχος τους είναι η επιλογή των 100 καλύτερων που θα προχωρήσουν στην β’ φάση του διαγωνισμού.

Ο Ian Lane, Airbus Senior Expert και αξιολογητής του Fly Your Ideas σχολίασε: “Με πολύ πάθος εξετάζουμε την κάθε ιδέα. Είναι πραγματικά προνόμιο και έμπνευση να μοιράζεσαι τόσο εμπνευσμένη και χωρίς περιορισμούς προσεγγίσεις των ομάδων των σπουδαστών”. Και προσθέτει: “Σαν επαγγελματίες της αεροπορικής βιομηχανίας, έχουμε insights για εξελίξεις και πατέντες που βρίσκονται σε επίπεδο έρευνας, άρα η ιδέα πρέπει να είναι αυθεντικά νέα. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, εφαρμόσιμο σε νέο πλαίσιο ή συνδυασμός με ένα στοιχείο με τρόπο που δεν έχουμε δει στο παρελθόν”.

Ανεξαρτήτως αν επιλεγεί για τη β’ φάση ή όχι, η Airbus θα ενημερώσει την κάθε ομάδα σπουδαστών για την ιδέα που υπέβαλαν, ενισχύοντας με το τρόπο αυτό το πνεύμα της καινοτομίας στη νέα γενιά.

Οι 100 ομάδες που θα επιλεγούν θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2015. Από αυτές, μόνο 5 ομάδες θα προχωρήσουν στη τελική φάση και θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους ζωντανά σε ειδική εκδήλωση τον Ιούνιο του 2015. Η νικήτρια ομάδα θα λάβει ως έπαθλο το ποσό των 30.000 ευρώ.

Αυτό που διαφοροποιεί το “Fly Your Ideas” από αντίστοιχους παγκόσμιους σπουδαστικούς διαγωνισμούς είναι η εκτενής ανάμιξη των στελεχών της Airbus. Οι αξιολογητές προέρχονται από όλο το εύρος των ειδικοτήτων και περιλαμβάνουν επαγγελματίες που δεν είναι τεχνικοί, όπως επίσης μηχανικούς και ειδικούς της αεροπορικής βιομηχανίας. Οι διαφορετικές κατηγορίες και κουλτούρες που συμμετέχουν, αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η Airbus, και την πεποίθηση της εταιρείας ότι η διαφορετικότητα είναι κίνητρο για την καινοτομία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024