Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΟι προσκυνηματικές και οινικές περιηγήσεις της προαθωνικής χερσονήσου σημεία αναφοράς για τους Ρώσους
Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω Χαλκιδικής

Οι προσκυνηματικές και οινικές περιηγήσεις της προαθωνικής χερσονήσου σημεία αναφοράς για τους Ρώσους

Σειρά D2D επαγγελματικών συναντήσεων επισφράγισε την παρουσία του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Μόσχα στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα. Ο Οργανισμός παρουσίασε και δύο καινοτόμες προτάσεις, που 'μπλέκουν' την τοπική και αθωνική οινική παραγωγή με τα βυζαντινά θρησκευτικά μνημεία της περιοχής.

Δώδεκα εξαιρετικά στοχευμένες επαγγελματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Μαρτίου στη Μόσχα από στελέχη και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, δίνοντας πριν και κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΜΙΤΤ το στίγμα του τοπικού τουριστικού προϊόντος και προωθώντας ειδικά σχεδιασμένα για τη ρωσική αγορά τουριστικά προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός παρουσίασε μεταξύ άλλων δύο καινοτόμες προτάσεις, οι οποίες “μπλέκουν” την τοπική και αθωνική οινική παραγωγή με τα βυζαντινά θρησκευτικά μνημεία ολόκληρου του “τρίτου χαλκιδικιώτικου ποδιού” και αναδεικνύουν τον αθωνικό πρωτογενή τομέα μέσα από μύθους, ιστορίες και παραδοσιακές ανθρώπινες δραστηριότητες.

Παράλληλα, τα προγράμματα περιλαμβάνουν προσκυνηματικές περιηγήσεις ανάμεσα σε ιερούς ναούς, αρχαιολογικά μνημεία και τοπικά μουσεία, που εναλλάσσονται με επισκέψεις στα περίφημα καταστήματα της Ουρανούπολης και της Αμμουλιανής, τα οποία διαθέτουν προϊόντα αγιορείτικης κληρονομιάς και τέχνης. Επιπρόσθετα, στους εκπροσώπους των προαναφερόμενων γραφείων παρουσιάσθηκε το πρόγραμμα με τίτλο “Ελάτε να σας γνωρίσουμε το Άγιον Όρος”, το οποίο απευθύνεται σε άνδρες περιηγητές / ταξιδευτές και πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία από τις “Αγιορείτικες Γραμμές”. Ειδική ήταν η μνεία που έγινε στα προγράμματα των γαμήλιων τελετών / εκδηλώσεων, αλλά και σε εκείνα που αφορούν διακοπές κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος.

Τα ειδικά διαμορφωμένα πακέτα, για τη δημιουργία των οποίων συνεργάσθηκαν 26 τοπικές επιχειρήσεις, έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής στη Μόσχα, δεδομένου ότι στοχεύουν στην προσέλκυση μικρών ομάδων ή μεμονωμένων Ρώσων επισκεπτών, οι οποίοι αναζητούν διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν, που να συνάδει ιδανικά με τις θρησκευτικές αξίες και αναζητήσεις τους.

Η εφαρμογή τους αναμένεται να ενισχύσει αφενός μεν τον αριθμό διανυκτερεύσεων σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και καταλύματα, αφετέρου δε να συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία πλέον για την αμιγώς προ του Άθω περιοχή αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Η ολοκλήρωση της δραστηριότητας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο φθινόπωρο, όπου ο Οργανισμός, σε συνεργασία με επιχειρήσεις–μέλη του, οργανώνει υψηλού ποιοτικού επιπέδου ταξίδι εξοικείωσης, απευθυνόμενο στους εκπροσώπους των προαναφερόμενων ρωσικών τουριστικών γραφείων, αλλά και σε Ρώσους εκπροσώπους Τύπου, που εξέφρασαν την επιθυμία προσκυνηματικής και οινικής εξερεύνησης της περιοχής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024