Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυντριβή AirbusA320 της germanwings στη νότια Γαλλία
Αεροπορικό δυστύχημα

Συντριβή AirbusA320 της germanwings στη νότια Γαλλία

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές μέσων ενημέρωσης, ήδη έχουν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια του Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες του δυστυχήματος.

Αεροσκάφος Airbus A320 της εταιρείας χαμηλού κόστους, Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, συνετρίβη στην περιοχή Μπαρσελονέτ, της Νότιας Γαλλίας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 144 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

Το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ, όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πάνω από την περιοχή των Άλπεων, στις 12 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές μέσων ενημέρωσης, ήδη έχουν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες του ατυχήματος.

Ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande εξέφρασε φόβους ότι είναι πιθανό να μην υπάρχουν επιζώντες, ενώ εκτίμησε ότι η πλειοψηφία των επιβατών είναι γερμανικής υπηκοότητας.

Το δύο κινητήρων Airbus A320s, που ξεκίνησε τα δρομολόγιά του το 1988, βρισκόταν στο στόλο της εταιρείας από το 1991 και θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα αεροσκάφη, σύμφωνα με τον αναλυτή αεροπλοΐας David Soucie.

Το σημείο της συντριβής θεωρείται ότι βρίσκεται στα μισά ακριβώς της διαδρομής του αεροσκάφους (Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ) “κάτι που είναι σπάνιο, καθώς τα περισσότερα δυστχυήματα γίνονται είτε κατά την απογείωση είτε κατά την προσγείωση των αεροσκαφών”, λέει ο David Soucie.

Συντρίμια έχουν εντοπιστεί σε υψόμετρο 2 χλμ.

Ο γενικός διευθυντής της Lufthansa Carsten Spohr έγραψε στο tweeter: “Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε τι συνέβη στην πτήση 4U 9525. Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τις οικογένειες και τους φίλους των επιβατών και του πληρώματος. Εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας, αυτή θα είναι μία μαύρη μέρα για τη Lufthansa. Ευχόμαστε να βρούμε επιζώντες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024