Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ συγκυβερνήτης του Airbus της germanwings φαίνεται πως έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο
Αεροπορικά δυστυχήματα

Ο συγκυβερνήτης του Airbus της germanwings φαίνεται πως έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο

Η Airbus θα διαθέσει ένα τεχνικό κλιμάκιο ειδικών συμβούλων για να παρέχουν ολοκληρωμένη στήριξη στη γαλλική BEA που διεξάγει τις έρευνες. Χθες τα πληρώματα της germanwings αρνήθηκαν να πετάξουν με τα αεροσκάφη της.

Ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άνθρωποι, φαίνεται πως έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, o Γερμανός συγκυβερνήτης, ο οποίος είχε μείνει μόνος στον πιλοτήριο του Airbus όταν ο κυβερνήτης βγήκε απ’αυτό, αρνήθηκε να ανοίξει και πάλι την πόρτα και πάτησε ένα κουμπί που έστειλε το αεροπλάνο στη μοιραία κάθοδό του, δήλωσε ο εισαγγελέας Brice Robin κατά τη συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απ’ευθείας από την τηλεόραση.

Ο εισαγγελέας διευκρίνισε πως η ενέργεια του συγκυβερνήτη, για τον οποίο είπε πως ονομάζεται Andreas Lubitz, ήταν γερμανικής εθνικότητας και δεν είχε καταγραφεί ως τρομοκράτης, δείχνει πως αυτός είχε βούληση να καταστρέψει το αεροπλάνο, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν λόγοι για να θεωρηθεί η συντριβή τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, τα θύματα δεν αντελήφθησαν πως το αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί παρά την εντελώς τελευταία στιγμή, έχασαν ακαριαία τη ζωή τους και ακούστηκαν κραυγές τις εντελώς τελευταίες στιγμές.

O συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings που είναι θυγατρική της Lufthansa. Η πρόσληψή του έγινε περί τα τέλη του 2013 και στο βιογραφικό του είχε 630 ώρες πτήσης.

Ανακοίνωση της Airbus σχετικά με το ατύχημα της πτήσης Germanwings 4U 9525 στις γαλλικές Άλπεις
“Η Airbus με βαθιά λύπη, επιβεβαιώνει ότι ένα αεροσκάφος A320 από τον στόλο της Germanwings έπεσε(ενεπλάκη) σε ατύχημα που συνέβη σήμερα στις 11.00(τοπική ώρα) στην περιοχή  Prads-Haute-Bleone των γαλλικών Άλπεων. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, της Γερμανίας.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν καταχωρημένο με κωδικό D-AIPX και με σειριακό αριθμό (Manufacturer Serial Number)147, το οποίο είχε παραδοθεί στη Lufthansa από την γραμμή παραγωγής από το 1991.Το αεροσκάφος είχε συμπληρώσει 58,300 ώρες λειτουργίας σε περίπου 48,700 πτήσεις. Διέθετε κινητήρες CFM 56-5A1.Μέχρι στιγμής δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες τεκμηριωμένες πληροφορίες για το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το ICAO (κεφ. 13) η Airbus θα διαθέσει ένα τεχνικό κλιμάκιο ειδικών συμβούλων για να παρέχουν ολοκληρωμένη στήριξη στη γαλλική BEA που διεξάγει τις έρευνες.

Το Α320 είναι ένα δικινητήριο αεροσκάφος μονού διαδρόμου, με 150 θέσεις επιβατών σε μια τυπική διαμόρφωση δύο κατηγοριών θέσεων. Το πρώτο Α320 λειτούργησε τον Μάρτιο 1988. Μέχρι το τέλος του Φλεβάρη του 2015 σχεδόν 6.200αεροσκάφη της οικογένειας του τύπου Α320 ήταν σε λειτουργία παγκοσμίως. Σήμερα, το σύνολο του στόλου έχει συγκεντρώσει πάνω από 150 εκατ. ώρες πτήσεων σε περισσότερες από 85 εκατ. πτήσεις.

Η Airbus θα διαθέσει περαιτέρω τεκμηριωμένα στοιχεία όταν αυτά έχουν επιβεβαιωθεί και οι αρχές δώσουν άδεια για τη δημοσιοποίηση τους.

Οι εργαζόμενοι της Airbus εκφράζουν, τη βαθιά λύπη τους, στις οικογένειες, τους φίλους και τους αγαπημένους των ανθρώπων που επλήγησαν από το ατύχημα της πτήσης 4U 9525″.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Germanwings γνωστοποιεί ότι μετά το δυστύχημα στις Άλπεις, αρκετές πτήσεις της ακυρώθηκαν χθες, εξαιτίας της άρνησης των πληρωμάτων να πετάξουν με τα αεροσκάφη της εταιρείας. “Κατανοούμε την απόφασή τους”, δήλωσε εκπρόσωπος της Germanwings.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024