Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Κυβέρνηση της Μαλαισίας ξεκινά νέα αεροπορική εταιρεία ονόματι Flymojo
Αερομεταφορές

Η Κυβέρνηση της Μαλαισίας ξεκινά νέα αεροπορική εταιρεία ονόματι Flymojo

Σύμφωνα με το Reuters η νέα αεροπορική εταιρεία της Μαλαισίας θα αρχίσει να πετά το α' τρίμηνο του 2016 και θα επικεντρωθεί σε περιφερειακά δρομολόγια.

Η μαλαισιανή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει σχέδια για να ξεκινήσει μια νέα αεροπορική εταιρεία μετά την υπογραφή συμφωνίας 1,5 δισ. δολ., για 20 νέα αεροσκάφη Bombadier.

Η αεροπορική εταιρεία θα ονομάζεται Flymojo, με βάση στην περιοχή Johor Bahru στα νότια της Μαλαισίας και στο Kota Kinabalu στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η Bombadier δήλωσε ότι έχει υπογράψει μια επιστολή προθέσεων για αγοραπωλησία 20 αεροσκαφών CS100 με προοπτική αγοράς για επιπλέον 20.

Σύμφωνα με το Reuters η νέα αεροπορική εταιρεία θα αρχίσει να πετά το α’ τρίμηνο του 2016 και θα επικεντρωθεί σε περιφερειακά δρομολόγια.

Η αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Aziz Kaprawi ανέφερε ότι η Flymojo θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στη βελτίωση της διασύνδεσης μεταξύ της χερσονήσου της Μαλαισίας και των περιοχών Sabah και Sarawak, καθώς και σε άλλα μέρη. “Δεδομένου ότι θα είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που υα χρησιμοποιεί το νότιο διάδρομο ως έδρα της, η Flymojo θα μετατρέψει το Senai σε βασικό περιφερειακό διαμετακομιστικό αεροπορικό κόμβο – αυξάνοντας τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής. Με περαιτέρω ενίσχυση του Kota Kinabalu ως ‘πύλης’ προς τη Μαλαισία, η Flymojo θα ενισχύσει επίσης τον τουρισμό σε Sabah και Sarawak”, πρόσθεσε.

Η κίνηση αυτή της μαλαισιανής κυβέρνησης έρχεται ύστερα από τρεις αεοπορικές τραγωδίες που αντιμετώπισε η χώρα πέρυσι. Τον Δεκέμβριο του 2014, αεροσκάφος της Air Asia συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας σκοτώνοντας 162 ανθρώπους, στο δρομολόγιο Σουραμπάγια – Σιγκαπούρη.

Τον περασμένο Ιούλιο, αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 280 επιβάτες και 15 μέλη πληρώματος συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση πτήση MH370 της ίδιας εταιρείας στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, στα ανοικτά της δυτικής Αυστραλίας – μια πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, με 239 άτομα, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024