Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν το cockpit ύστερα από την τραγωδία της germanwings
Αερομεταφορές

Αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν το cockpit ύστερα από την τραγωδία της germanwings

Μόνιμη παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο επιβάλει η Γερμανική Ομοσπονδία Αερομεταφορών. Η Air Canada, η WestJet, η Air Transat, η Norwegian Air Shuttle και μεγάλες γερμανικές αεροπορικές εταιρείες όπως οι Lufthansa και Air Berlin, η Easyjet, η Monarch Airlines, η Virgin και η Thomas Cook, όλες έχουν επιβεβαιώσει ότι αλλάζουν τις πολιτικές ασφαλείας τους.

Η Ομοσπονδία των Γερμανικών Επιχειρήσεων της Πολιτικής Αεροπορίας (BDL) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει στο άμεσο μέλλον ως κανόνα το να βρίσκονται πάντοτε στο πιλοτήριο όλων των αεροσκαφών εν πτήσει δύο πρόσωπα, μετά τη συντριβή ενός Airbus A320 της Germanwings, της θυγατρικής χαμηλού κόστους της Lufthansa, στις γαλλικές Άλπεις. Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδίας, που αντιπροσωπεύει τις επιχειρήσεις του τομέα των αερομεταφορών, απάντησε ότι είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος της BDL.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320 της Germanwings Andreas Lubitz υπέφερε πριν από έξι χρόνια από σοβαρή κατάθλιψη και έκτοτε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση, αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα “Bild”, η οποία υποστηρίζει επίσης πως ο κυβερνήτης του αεροπλάνου, ο οποίος βρισκόταν έξω από το πιλοτήριο στη διάρκεια της καθοδικής πορείας του Airbus στις γαλλικές Άλπεις, επιχείρησε να παραβιάσει την πόρτα του πιλοτηρίου με ένα τσεκούρι. Ο Γερμανός συγκυβερνήτης, ο οποίος είχε μείνει μόνος στον πιλοτήριο του Airbus όταν ο κυβερνήτης βγήκε απ’αυτό, αρνήθηκε να ανοίξει και πάλι την πόρτα και πάτησε ένα κουμπί που έστειλε το αεροπλάνο στη μοιραία κάθοδό του, δήλωσε ο εισαγγελέας Μπρις Ρομπέν κατά τη συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την τηλεόραση.

Σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, τα θύματα δεν αντελήφθησαν πως το αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί παρά την εντελώς τελευταία στιγμή, έχασαν ακαριαία τη ζωή τους και ακούστηκαν κραυγές τις εντελώς τελευταίες στιγμές.
 
Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Alexander Dobrindt χαρακτήρισε αληθοφανή τη εκτίμηση της εισαγγελίας της Μασσαλίας ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της Germanwings έρριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις.

Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για τους λόγους που ώθησαν τον συγκυβερνήτη του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings να ρίξει το αεροπλάνο στο βουνό, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Lufthansa Carsten Spohr. “Είμαστε αποσβολωμένοι εδώ στη Lufthansa, εδώ στη Germanwings” υπογράμμισε ο κ. Spohr σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Κολωνία. Ο επικεφαλής της Lufthansa δήλωσε ακόμη πως “κανένα σύστημα στον κόσμο δε θα μπορούσε να εμποδίσει” την ενέργεια του συγκυβερνήτη”.

Οι αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν τους κανονισμούς για το cockpit
Αριθμός μεγάλων καναδικών, νορβηγικών, γερμαμνικών και βρετανικών αεροπορικών εταιρειών έχει δεσμευθεί να αλλάξει την πολιτική του.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (CAA) ανακοίνωσε ότι θα “παρακολουθεί την κατάσταση”, καθώς θα εξελίσσεται έρευνα για τη συντριβή. Η Lufthansa δήλωσε ότι “δεν έχει σημασία πόσο καλή είναι η ασφάλεια, τελικά τίποτα δε θα μπορούσε να σταματήσει έναν αδίστακτο πιλότο”.

Η Air Canada, η WestJet, η εταιρεία ναυλωμένων πτήσεων Air Transat, η Norwegian Air Shuttle και μεγάλες γερμανικές αεροπορικές εταιρείες όπως οι Lufthansa και Air Berlin, η Easyjet, η Monarch Airlines, η Virgin και η Thomas Cook, όλες έχουν επιβεβαιώσει ότι αλλάζουν τις πολιτικές ασφαλείας τους. Σύμφωνα με τις νέες διαδικασίες, δύο μέλη του πληρώματος θα πρέπει να υπάρχουν πάντα στο θάλαμο διακυβέρνησης.

Η Monarch Airlines έχει ηδη εισαγάγει τη νέα διαδικασία, με άμεση ισχύ. Ο Chief Operations Officer, Nils Christy, δήλωσε: “Το αναθεωρημένο πρωτόκολλο είναι πλέον υποχρεωτικό για όλες τις επιβατικές πτήσεις της Monarch. Εκτός από την αλλαγή αυτή, θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε ελέγχους όταν το πλήρωμα θαλάμου επιβατών μπαίνει ατο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια της πτήσης, για να ελέγχουν τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη”.

Η low cost αεροπορική εταιρεία Easyjet δήλωσε ότι θα απαιτούνται δύο μέλη του πληρώματος στο πιλοτήριο του αεροσκάφους ανά πάσα στιγμή από σήμερα, την Παρασκευή, 27 Μαρτίου.

Επίσης, η Κυβέρνηση του Καναδά εξέδωσε άμεσα οδηγία για υποχρέωση παρουσίας δύο μελών του πληρώματος στο πιλοτήριο ανά πάσα στιγμή. Η υπουργός Μεταφορών Lisa Raitt δήλωσε ότι η κυβέρνηση “επανεξετάζει όλες τις πολιτικές και τις διαδικασίες” και “παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ευρώπη”.

Η German Aviation Association, που αντιπροσωπεύει τις εγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της χώρας -συμπεριλαμβανομένων της Lufthansa και της Air Berlin- δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τους ίδους κανόνες.

Εκπρόσωπος της Virgin ανέφερε: “Πάντα διασφαλίζουμε ότι διαθέτουμε τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και ενώ είναι η συνήθης πρακτική μας να υπάρχουν πάντα δύο μέλη του πληρώματος στο πιλοτήριο, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα βρισόμαστε στη διαδικασία τροποποίησης αυτής της πολιτικής”.

Τέλος, εκπρόσωπος της Thomas Cook δήλωσε: “Προσαρμόζουμε τις διαδικασίες μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν κάθε στιγμή δύο άτομα μέσα στο πιλοτήριο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024