Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕυρεία σύσκεψη στα Χανιά για την έναρξη της τουριστικής περιόδου
Περιφέρεια

Ευρεία σύσκεψη στα Χανιά για την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκαν τα σημεία, που χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης για τη νέα τουριστική περίοδο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα, όπως η βελτίωση του κυκλοφοριακού και των πινακίδων σήμανσης, η καθαριότητα και η εικόνα, που παρουσιάζουν τα μνημεία της πόλης.

Ευρεία σύσκεψη για τη βελτίωση της εικόνας, που παρουσιάζει η πόλη των Χανίων, αλλά και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία του δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, κ. Γιάννης Μαργαρώνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, κ. Τάκης Ζερβουδάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, κ. Γ. Τραχαλάκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Χανίων, κ. Ηλίας Καραπατάκης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκαν τα σημεία, που χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης για τη νέα τουριστική περίοδο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα, όπως η βελτίωση του κυκλοφοριακού και των πινακίδων σήμανσης, η καθαριότητα, η εικόνα, που παρουσιάζουν τα μνημεία της πόλης, η βελτίωση της αστυνόμευσης, η ορθολογική χρήση των κοινόχρηστων χώρων, οι πεζοδρομήσεις, κ.ά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι προτεραιότητα δίδεται στην αναπαλαίωση του εμβληματικού και ιστορικής σημασίας κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς. Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε ότι ήδη έχει αποσταλεί στην Περιφέρεια Κρήτης αίτημα και σχετικό τεχνικό δελτίο, προκειμένου να εγκριθεί χρηματοδότηση και να προχωρήσει η αποκατάσταση των εκτεταμένων φθορών και να αρθεί η ετοιμορροπία του κτηρίου. Παράλληλα, ωστόσο, έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και στη λειτουργία των καταστημάτων εντός της Δημοτικής Αγοράς.

Ο δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι ψηλά στις προτεραιότητες του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής βρίσκεται το ζήτημα του κυκλοφοριακού, αλλά και της καθαριότητας, της χωροθέτησης της στάθμευσης για τα ιδιωτικά και δημοσίας χρήσεως αυτοκίνητα, και πολλά άλλα ζητήματα, που έχουν ως στόχο την προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που διαθέτει ο Δήμος Χανίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024