Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήTα Small Luxury Hotels of the World συνεργάζονται με τέσσερις από τις καλύτερες pousadas της Πορτογαλίας
Ξενοδοχεία

Tα Small Luxury Hotels of the World συνεργάζονται με τέσσερις από τις καλύτερες pousadas της Πορτογαλίας

Οι ιστορίες στις pousadas είναι η λέξη – κλειδί: όλα τα μέλη του προσωπικού είναι πολύ καλά ενημερωμένα για τους θρύλους και τα αξιοπερίεργα του ιστορικού κτίσματος και είναι έτοιμοι να τα αφηγηθούν σε κάθε επισκέπτη που επιθυμεί να μάθει περισσότερα για την Πορτογαλία και την πλούσια κληρονομιά της.

Οι πορτογαλικές pousadas είναι εθνικά προστατευόμενα και διατηρητέα ξενοδοχεία, πλούσια σε ιστορία και γοητεία. Από τα κάστρα μέχρι τις μονές και  τα παλάτια, οι πραγματικοί θησαυροί της Πορτογαλίας προσκαλούν τους επισκέπτες να δουν τη χώρα με άλλα μάτια. Τα τέσσερα ξενοδοχεία που επιλέχθηκαν να ενταχθούν στα Small Luxury Hotels of the World (SLH) αντιπροσωπεύουν την αφρόκρεμα αυτής της συλλογής μνημείων και εστιάζουν όχι μόνο στις εξαιρετικές υπηρεσίες, αλλά και στη δημιουργία τοπικών, αυθεντικών εμπειριών για τους επισκέπτες, πριμοδοτώντας την ιστορική ομορφιά της περιοχής στην οποία βρίσκονται.

Οι επισκέπτες θα μυηθούν στην πορτογαλική γαστρονομία και χειροτεχνία, ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσουν το επίπεδο υπηρεσιών που αναμένουν από τα μέλη των SLH. Οι ιστορίες στις pousadas είναι η λέξη – κλειδί:  όλα τα μέλη του προσωπικού είναι πολύ καλά ενημερωμένα για τους θρύλους και τα αξιοπερίεργα του ιστορικού κτίσματος και είναι έτοιμοι να τα αφηγηθούν σε κάθε επισκέπτη που επιθυμεί να μάθει περισσότερα για την Πορτογαλία και την πλούσια κληρονομιά της.

Pousada de Amares Mosterio, Amares, κοντά στην Μπράγκα, Βόρεια Πορτογαλία: Η Pousada de Amares Mosterio προτρέπει τους επισκέπτες της να αποποιηθούν για λίγο τη σύγχρονη ζωή προς χάρην ενός ιερού αιώνων που ξεχειλίζει γαλήνη και στυλ. Στα συν του ξενοδοχείου, η εξωτερική πισίνα, τα γήπεδα τένις, οι κήποι και η εκπληκτική θέα στο Εθνικό Πάρκο Peneda-Geres. Κάθε ένα από τα 32 δωμάτια, κρύβει ένα “τραγανό” λευκό εσωτερικό διάκοσμο και έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό μεταξύ των μοντέρνων επίπλων και όλων αυτών των λεπτομερειών που υπαινίσσονται την ηλικία και την ιστορία του κτιρίου. Οι πέτρινες καμάρες, τα ψηλά ταβάνια, τα πλακάκια του 18ου αιώνα και τα βαθουλωτά καθίσματα στα παράθυρα είναι πανταχού παρόντα σε όλο το ξενοδοχείο. Τα φρέσκα σύκα, τα τυριά και τα ώριμα ρόδια καταφθάνουν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου κατευθείαν από τις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές… Τα πάντα τοποθετημένα μέσα σε ένα σκηνικό παραμυθιού με πέτρινες καμάρες και μοναστηριακά κηροπήγια.

Pousada Do Crato Mosterio, Crato, Alentejo: Με μόλις 24 δωμάτια, η Pousada Do Crato Mosterio είναι το μικρότερο από τα 4 νέα μέλη των SLH. Το πανέμορφο γοτθικό κτίριο, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, διαθέτει ένα εξαιρετικό εστιατόριο που σερβίρει την παραδοσιακή κουζίνα του Alentejo, εξωτερική πισίνα και 24 σύγχρονα επιπλωμένα δωμάτια που δημιουργούν μοναδικές αντιθέσεις με τους γοτθικούς πέτρινους τοίχους του ξενοδοχείου. Έξω από τους τοίχους του ξενοδοχείου ο επισκέπτης θα εξερευνήσει τις ιστορικές εκκλησίες και τα παρεκκλήσια του Crato, θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα της περιοχής, το Portalegre και θα περιηγηθεί στην όμορφη παλιά πόλη. Η περιοχή διαθέτει μία σειρά outdoor δραστηριοτήτων, ειδικά για τους πιο τολμηρούς ταξιδιώτες.

Pousada Palacio de Estoi, στο Algarve: Το πετράδι του στέμματος του Estoi στο Αλγκάρβε, είναι η Pousada Palacio de Estoi, ένα παλάτι του 18ου αιώνα που περιβάλλεται από βασιλικούς κήπους εμπνευσμένους από αυτούς που βρίσκονται στο παλάτι των Βερσαλλιών. Το κτίσμα αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής, ενώ στο εσωτερικό του κρύβει ένα εντυπωσιακά κομψό ξενοδοχείο του 21ου αιώνα. Κάθε ένα από τα 63 δωμάτια διαθέτει έναν αέρα εκλεπτυσμένης κομψότητας με φωτεινούς υπαίθριους χώρους, μοντέρνα επίπλωση και θέα στην πισίνα και τους κήπους. Στο lobby του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες θα θαυμάσουν τα αυθεντικά έργα ζωγραφικής, τα φύλλα χρυσού και τα περίτεχνα γύψινα, υπεύθυνος για τα οποία είναι ο αρχικός ιδιοκτήτης του παλατιού.

Pousada de Lisboa, Λισαβόνα: Μόλις ο επισκέπτης σταματήσει να παραληρεί από την απίστευτη ομορφιά της Praça do Comércio στη Λισαβόνα, δεν μπορεί παρά να προσγειώσει το βλέμμα του σε αυτό το διατηρητέο μεγαλόπρεπο κτίριο με την εσωτερική αυλή και τα θολωτά ταβάνια. Πετράδι του στέμματος της Pousada de Lisboa είναι η όμορφη αίθουσα χορού που φιλοξένησε μερικές από τις πιο μεγαλοπρεπείς γιορτές των περασμένων εποχών. Σήμερα, διαθέτει 90 σχολαστικά ανακαινισμένα δωμάτια, που όλα “βλέπουν” τη συγκλονιστική θέα της πόλης, ένα εστιατόριο που σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ και ένα γυμναστήριο και spa – αγαπημένος τόπος συνάντησης των περισσότερων επισκεπτών, όταν το ζητούμενο είναι η χαλάρωση και η αναζωογόνηση.

Στη φωτογραφία, το Pousada Do Crato Mosterio, Crato, Alentejo.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024