Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςAlpha Bank: Σημαντική αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 2015
Οικονομία και τουρισμός

Alpha Bank: Σημαντική αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 2015

Σύμφωνα με το τελευταίο Οικονομικό Δελτίο της Alpha Bank, η επίτευξη της επέκτασης της τουριστικής περιόδου και η συνεχώς αυξανόμενη άνοδος των προκρατήσεων από τις παραδοσιακές κυρίως πηγές του ελληνικού τουρισμού προμηνύουν σημαντική αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων.

“Η αύξηση του αναπτυξιακού ρυθμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις αναδυόμενες αγορές θα αυξήσουν την εξαγωγική ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών”, αναφέρεται στο πλέον πρόσφατο Οικονομικό Δελτίο της Alpha Bank.
 
Επίσης, θετική επιρροή θα προκύψει από τη συγκράτηση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλό επίπεδο και τη διατήρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου σε χαμηλό επίπεδο” συμπληρώνει.
 
Όπως επισημαίνεται από την Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank “κατά τους δύο πρώτους μήνες της φετινής χρονιά οι εισαγωγές χωρίς πετρελαιοειδή μειώθηκαν κατά 1,9%, οι εξαγωγές χωρίς πετρελαιοειδή αυξήθηκαν κατά 9,9% και το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου υποχώρησε στο ίδιο χρονικό διάστημα κατά 24,3%.
 
Την ίδια στιγμή εξίσου ευοίωνες είναι οι προβλέψεις και για τις εισπράξεις, τόσο από τον τουρισμό, όσο και από τη ναυτιλία.
 
Η επίτευξη της επέκτασης της τουριστικής περιόδου και η συνεχώς αυξανόμενη άνοδος των προκρατήσεων από τις παραδοσιακές κυρίως πηγές του ελληνικού τουρισμού προμηνύουν σημαντική αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων.
 
Τέλος, εκτιμάται ότι οι θαλάσσιες εισπράξεις θα εξελιχθούν ικανοποιητικά, λόγω της ανόδου του διεθνούς και κυρίως του διά θαλάσσης εμπορίου το 2015“.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024