Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣύσταση συντονιστικής πλατφόρμας για τα θέματα ασφάλειας του τουρισμού
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Σύσταση συντονιστικής πλατφόρμας για τα θέματα ασφάλειας του τουρισμού

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ για ανάληψη συντονιστικού ρόλου στο θέμα της ασφάλειας των τουριστών και της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ασφάλεια και Τουρισμός».

Πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, με πρωτοβουλία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ειδικό εργαστήριο για τη δημιουργία της Συντονιστικής Πλατφόρμας με θέμα «Ασφάλεια και Τουρισμός» και την καταγραφή του πρώτου συντονιστικού σχεδίου δράσης, με άμεση ισχύ από αυτή την τουριστική περίοδο.
 
Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ για ανάληψη συντονιστικού ρόλου στο θέμα της ασφάλειας των τουριστών και της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ασφάλεια και Τουρισμός», που συντόνισε η κα Ξένια Ι. Λοϊζίδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2015 με πρωτοβουλία της Υπάτης Αρμοστείας του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Στο εργαστήριο συμμετείχαν τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ενέργειας Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, Συγκοινωνιών και Έργων, η Αστυνομία, οι Δήμοι Πάφου και Αγίας Νάπας, η Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, ο Σύνδεσμος Ξεναγών, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, η Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία, η Hermes, ο Φορέας Υγείας, οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί Reaction και CYMEPA, ο Σύνδεσμος Bartenders και οι εταιρείες λεωφορείων και αστικών ταξί.
 
Χαιρετίζοντας το εργαστήριο, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΚΟΤ κα Αννίτα Δημητριάδου, επεσήμανε την πολύ καλή εικόνα της Κύπρου στα θέματα της ασφάλειας των τουριστών και επιβεβαίωσε την δέσμευση του Οργανισμού να συμβάλει ουσιαστικά στην αποτελεσματική εργασία της συντονιστικής πλατφόρμας.


 

Η κα Λοϊζίδου συντόνισε το εργαστήριο, το οποίο είχε συγκεκριμένη δομή και διάρκεια δύο ωρών ακολουθώντας συγκεκριμένη μέθοδο (DeCyDe-4). Λειτούργησαν επτά θεματικές ομάδες οι οποίες αξιολόγησαν την υφιστάμενη κατάσταση και επεξεργάστηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις για ενίσχυση της ασφάλειας των τουριστών στην Κύπρο.
 
1. Ομάδα για προβλήματα που προκύπτουν από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
2. Ομάδα θαλάσσιου, παράκτιου τουρισμού και ασφάλειας λουομένων
3. Ομάδα για θέματα κλοπών και παρενοχλήσεων
4. Ομάδα για θέματα υγείας και νοσηλείας / ανθρωπιστικής βοήθειας
5. Ομάδα για τροχαία δυστυχήματα
6. Ομάδα για θέματα μεταφορών (χερσαίων, θαλάσσιων, αέρος)
7. Ομάδα Διεθνούς Επικοινωνίας
 
Μέσα από την εργασία της συντονιστικής πλατφόρμας, οι φορείς που συμμετέχουν σε αυτή ανέλαβαν τη δέσμευση να υλοποιήσουν συγκεκριμένα μέτρα και να επιδιώξουν την συνεργασία και τις συνέργιες που αυτή συνεπάγεται για καλύτερες επιδόσεις.
 
Η Κύπρος είναι ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς παγκοσμίως, σύμφωνα και με τις διεθνείς κατατάξεις. Γι’αυτό και χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση και εισαγωγή σύγχρονων δομών για να διατηρηθεί και να αναβαθμιστεί το χαρακτηριστικό αυτό, που αποτελεί σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του νησιού.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024