Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιοργάνωση του 1ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τον Γαστρονομικό Τουρισμό
Γαστρονομικός τουρισμός

Διοργάνωση του 1ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τον Γαστρονομικό Τουρισμό

Το φόρουμ θα περιλαμβάνει επίσης διάφορα workshops όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε στενότερη επαφή με τους επαγγελματίες της γαστρονομίας και του τουρισμού από όλο τον κόσμο και να μάθουν περισσότερα σχετικά με το branding, τη στρατηγική και τους βασικούς παράγοντες επιτυχίας για τους προορισμούς γαστρονομίας.

Η γαστρονομία και ο τουρισμός είναι φυσικοί σύμμαχοι και ενισχύουν αμοιβαία ο ένας τον άλλο. Η αλληλεπίδραση μεταξύ γαστρονομίας και τουρισμού και οι ευκαιρίες για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πεδίων, θα διερευνηθούν στο 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τον Γαστρονομικό Τουρισμό του UNWTO (Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού), που διοργανώνεται από κοινού από τον ΠΟΤ και το Basque Culinary Center στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας στις 27 και 28 Απριλίου 2015.

Το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τον Γαστρονομικό Τουρισμό του UNWTO θα παρέχει μια πολύτιμη πλατφόρμα για την ανταλλαγή εμπειριών, την ενίσχυση της κατανόησης του γαστρονομικού τουρισμού και τον επιτυχή τρόπο διαχείρισης αυτής της αναπτυσσόμενης μορφής τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θέματα όπως η έννοια του γαστρονομικού τουρισμού, οι τρέχουσες τάσεις, καθώς και οι σχέσεις μεταξύ της γαστρονομίας και του branding τουρισμού θα συζητηθούν με διεθνείς εμπειρογνώμονες, όπως ο πρώην σεφ, συγγραφέας best-seller βιβλίων και τηλεοπτική προσωπικότητα Anthony Bourdain, ο εκτελεστικός διευθυντής του World Food Travel Association Erik Wolf και ο διακεκριμένος Ισπανός σεφ Pedro Subijana.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης διάφορα workshops, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε στενότερη επαφή με τους επαγγελματίες της γαστρονομίας και του τουρισμού από όλο τον κόσμο και να μάθουν περισσότερα σχετικά με το branding, τη στρατηγική και τους βασικούς παράγοντες επιτυχίας για τους προορισμούς γαστρονομίας, μεταξύ άλλων θεμάτων.

“Η δοκιμή της τοπικής κουζίνας έχει γίνει ένα ουσιαστικό μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας, και ως εκ τούτου η γαστρονομία παρουσιάζει μια σημαντική ευκαιρία να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν και να τόνωθεί η οικονομική ανάπτυξη σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο σε αγροτικές κοινότητες. Ευελπιστώ ότι το αυτό το φόρουμ θα ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητα του γαστρονομικού τουρισμού να δημιουργεί θέσεις εργασίας στους τοπικούς πληθυσμούς και θα τονώσει το ενδιαφέρον για την παραδοσιακή πολιτιστική κληρονομιά”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UNWTO, κ. Taleb Rifai.

Η υφυπουργός Τουρισμού της Ισπανίας, κα Isabel Borrego, ενθαρρύνει τη συμμετοχή σε αυτήν τη σημαντική εκδήλωση, καθώς η Ισπανία είναι μια χώρα με πολλά εκλεκτά και απολαυστικά παραδοσιακά πιάτα. Τα “tapas” και “pintxos”, μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο και μια πρωτοποριακή κουζίνα έχουν κάνει την Ισπανία έναν από τους πιο εξέχοντες προορισμούς για γαστρονομικό τουρισμό στον κόσμο.

Η κα Borrego υπενθυμίζει επίσης ότι η ισπανική διατροφή είναι συνώνυμη με την μεσογειακή διατροφή, η οποία έχει εγγραφεί στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας από το 2013, αποτελώντας ένα συνδυασμό διατροφής και άλλων παραγόντων που σχετίζονται με το μεσογειακό πολιτισμό.

Global Report on Food Tourism

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024