Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑτύχημα αεροσκάφους της Asiana Airlines σε αεροδιάδρομο με δεκάδες τραυματίες
Αερομεταφορές

Ατύχημα αεροσκάφους της Asiana Airlines σε αεροδιάδρομο με δεκάδες τραυματίες

Κατά την προσγείωση ένας από τους τροχούς του αεροπλάνου ενδεχομένως να ξήλωσε την κεραία ραδιοφωνικού σταθμού που βρισκόταν κοντά στο διάδρομο προσγείωσης.

Είκοσι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ιαπωνία όταν αεροσκάφος της νοτιοκορεατικής εταιρείας Asiana Airlines βρέθηκε εκτός διαδρόμου κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Χιροσίμα, στην ιαπωνία. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 81 άτομα επιβάτες και πλήρωμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης και οι επιβάτες και το πλήρωμα χρησιμοποίησαν τις φουσκωτές τσουλήθρες για να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, τύπου Airbus 320.

Κατά την προσγείωση ένας από τους τροχούς του αεροπλάνου ενδεχομένως να ξήλωσε την κεραία ραδιοφωνικού σταθμού που βρισκόταν κοντά στο διάδρομο προσγείωσης.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Νότιας Κορέας Incheon, κοντά στη Σεούλ, με προορισμό τη Χιροσίμα. Ένας από τους επιβάτες του δήλωσε στο κρατικό ιαπωνικό δίκτυο NHK ότι υπήρχαν αναταράξεις κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ότι η προσγείωση ήταν ανώμαλη. Η υπηρεσία ασφάλειας πτήσεων έχει αρχίσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος, όπως αναμετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024