Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΜεγαλύτερο και καλύτερο υπόσχεται ότι θα είναι το Spetsathlon 2015
Αθλητικός τουρισμός

Μεγαλύτερο και καλύτερο υπόσχεται ότι θα είναι το Spetsathlon 2015

Το 3ο Τρίαθλο των Σπετσών έρχεται πραγματοποιείται στις 24-26 Απριλίου με καινούρια events και ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Η τρίτη χρονιά της διοργάνωσης υπόσχεται μία ακόμη πιο ολοκληρωμένη αθλητική εμπειρία για τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές. Το Σαββατοκύριακο 24 με 26 Απριλίου 2015, οι Σπέτσες θα υποδεχθούν την ελίτ των τριαθλητών, αλλά και την πλειονότητα των φίλων του σπορ για τον μεγαλύτερο αγώνα τριάθλου στην Ελλάδα.

Το Spetsathlon 2015, συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab, διοργανώτρια του c που φέτος γιορτάζει 5 χρόνια διεξαγωγής και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η οποία με την εμπειρία της από διεθνείς διοργανώσεις και με τρεις διεθνώς πιστοποιημένους κριτές εξασφαλίζει για άλλη μία χρονιά την άψογη διοργάνωση των αγώνων. Επικεφαλής, τεχνικός διευθυντής του αγώνα είναι και φέτος ο πρωταθλητής Βασίλης Κρομμύδας.

Οι διοργανωτές έχουν διαμορφώσει ένα γεμάτο πρόγραμμα αγώνων και παράλληλων εκδηλώσεων με την προσθήκη ενός κολυμβητικού αγώνα 1.000 μ. για πρώτη φορά φέτος. Το δημοφιλές άθλημα της κολύμβησης έρχεται να προστεθεί -μαζί με τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο Σπετσών (πλήρης γύρος του νησιού 25 χλμ.)- στα αγωνίσματα του Σαββάτου, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να “προπονηθούν” ενόψει τριάθλου, αλλά και στους μη-τριαθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να πάρουν μέρος στο αγαπημένο Spetsathlon. Άλλωστε νίκη είναι η συμμετοχή! Την Κυριακή (26/4) θα διεξαχθεί ο αγώνας τριάθλου με δύο διαδρομές: το Spetses Triathlon Sprint (750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο και 5 χλμ. τρέξιμο) και το Ολυμπιακό Spetses Triathlon Endurance (1.500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο και 10 χλμ. τρέξιμο).

Στους αγώνες τριάθλου πέραν της ατομικής συμμετοχής θα υπάρχει κατηγορία σκυταλοδρομίας 2 ή 3 ατόμων. Ακόμη, στην κολύμβηση των 1.000 μ. θα υπάρχει διαχωρισμός συμμετοχής με ή χωρίς wet suit. Οι ηλικιακές κατηγορίες, για άνδρες και γυναίκες, στον αγώνα τριάθλου θα είναι ανά δεκαετία από 18 έως 60+ ετών, όπως και στον κολυμβητικό αγώνα 1.000 μ. και στον Ποδηλατικό Γύρο Σπετσών του Σαββάτου. Φέτος, σε όλα τα αγωνίσματα θα υπάρχει ηλικιακή κατηγορία ανηλίκων 15-17 ετών με δωρεάν συμμετοχή! Μάλιστα, ο πρωταθλητής Εφήβων Άγγελος Μαυρόγιαννης θα αγωνιστεί και φέτος στο Triathlon Sprint.

Το παρών θα δώσουν, επίσης, οι πρωταθλητές τριάθλου Ντενίζ Δημάκη, Γρηγόρης Σκουλαρίκης, Γρηγόρης Σουβατζόγλου και ο Χρήστος Γαρέφης, η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα, ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, ο πρωταθλητής κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος, ο πρωταθλητής Ποδηλασίας Μάριος Κοκολάκης, ο παρατριαθλητής Ιωάννης Χατζήμπεης, ο προπονητής Χρήστος Μποφίλιος και πολλοί συμμετέχοντες από το εξωτερικό.

Το αγωνιστικό σκέλος συμπληρώνεται και φέτος από πλούσια κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, όπως το Melissa Pasta Party, το βράδυ του Σαββάτου (δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες). Ο Δήμος Σπετσών, αλλά και η τοπική κοινωνία “αγκαλιάζει” το θεσμό με πάνω από 250 εθελοντές να συμμετέχουν στη διοργάνωση, αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο να δίνει δυναμικά το “παρών” παρέχοντας ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες σε καφέ, μπαρ και ξενοδοχεία.

Για το 3ο Spetsathlon, η κα Μαρίνα Κουταρέλλη, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δήλωσε: “Η διεξαγωγή του μεγαλύτερου ελληνικού τριαθλητικού αγώνα για 3η συνεχή χρονιά στις υπέροχες Σπέτσες είναι μία απόδειξη του υψηλού επιπέδου της διοργάνωσης και της άψογης συνεργασίας μας με την Ε.Ο.ΤΡΙ. και το Δήμο Σπετσών. Η δυναμική του αγώνα είναι τεράστια, κάτι που αποδεικνύεται από την τεράστια συμμετοχή, την παρουσία των σπουδαιότερων αθλητών και την ευρεία δημοσιότητα του Spetsathlon, η οποία ξεπερνάει τα όρια της Ελληνικής επικράτειας και προβάλλει το νησί και την Ελλάδα διεθνώς. Για το λόγο αυτό ο ΕΟΤ έχει θέσει το Spetsathlon όπως και το Spetses mini Marathon υπό την αιγίδα του. Τέλος, ευχαριστώ τους εθελοντές και όλους τους Σπετσιώτες που συμβάλλουν ενεργά στην επιτυχία του αγώνα και μας εμπνέουν με το μεράκι τους”.

Ο κ. Γεώργιος Γερόλυμπος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, δήλωσε: “Ήδη η 2η διοργάνωση του Spetsathlon αποτέλεσε υπόδειγμα κύρους και υψηλών προδιαγραφών. Η Ε.Ο.ΤΡΙ. στοχεύει μέσα από τη συνδιοργάνωση ενός ακόμη άψογου αγώνα να προωθήσει την ανάπτυξη του τριάθλου και την προβολή των αξιών που αυτό πρεσβεύει. Οι εξαιρετικές τριαθλητικές διαδρομές των Σπετσών συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για ένα απόλυτα επιτυχημένο Spetsathlon 2015”.

Το Spetsathlon τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Δήμου Σπετσών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024