Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠου θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το τριήμερο της Πρωτομαγιάς
Τάσεις

Που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Για την Πρωτομαγιά οι Έλληνες δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στην Ελλάδα και όχι το εξωτερικό, αφού συγκριτικά με πέρυσι, οι ελληνικοί προορισμοί υπερισχύουν. Φέτος στη δεύτερη θέση (μετά τη Ρώμη) εμφανίζεται το Ναύπλιο, εκθρονίζοντας το Λονδίνο που πέρυσι είχε αυτή τη θέση, το οποίο αυτή τη χρονιά πέφτει στην έκτη.

H Πρωτομαγιά πλησιάζει και διαμορφώνει ένα τριήμερο που αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για μικρές, ή όχι και τόσο, εκδρομές. Ποιούς προορισμούς προτιμούν να επισκεφθούν οι Έλληνες το τριήμερο της Πρωτομαγιάς; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και αρουσιάζει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για εκείνες τις μέρες.

Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί που επιλέγουν οι Έλληνες για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς
Την ιταλική πρωτεύουσα φαίνεται να επιλέγουν και φέτος οι Έλληνες, αφού η Ρώμη παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεών τους και γι’αυτήν τη χρονιά. Παρόλα αυτά, για την Πρωτομαγιά οι Έλληνες δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις ομορφιές της Ελλάδας, και όχι του εξωτερικού, αφού συγκριτικά με πέρυσι, οι ελληνικοί προορισμοί υπερισχύουν. Πιο συγκεκριμένα, το 2014 από τους δέκα κορυφαίους προορισμούς οι επτά ήταν εξωτερικού, ενώ φέτος μόνο τρεις είναι εκτός Ελλάδος. Αναλυτικά, φέτος στη δεύτερη θέση εμφανίζεται το Ναύπλιο, εκθρονίζοντας το Λονδίνο που πέρυσι είχε αυτή τη θέση, το οποίο αυτή τη χρονιά πέφτει στην έκτη. Ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη, στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, διατηρώντας και οι τρεις τις περσινές τους θέσεις.  Η γραφική Ύδρα κάνει την εμφάνισή της στην έβδομη θέση, με τη Μονεμβασιά να ακολουθεί στην όγδοη. Σπέτσες και Ρέθυμνο ολοκληρώνουν τη δεκάδα των προτιμήσεων των Ελλήνων.

Οι δέκα προορισμοί που προτιμούν οι Έλληνες με αφορμή την ημέρα της Πρωτομαγιάς 2015

Οι δέκα προορισμοί  που προτίμησαν οι Έλληνες με αφορμή την ημέρα της Πρωτομαγιάς 2014

Σημειώνεται ότι η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 20 Απριλίου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 30 Απριλίου και 4 Μαΐου 2015.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024