Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΕνημερωτική εκδήλωση της Google για την καμπάνια 'Grow Greek Tourism Online' στη Ρόδο
Τεχνολογία και τουρισμός

Ενημερωτική εκδήλωση της Google για την καμπάνια 'Grow Greek Tourism Online' στη Ρόδο

Η αξιοποίηση των καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων είναι βασική προτεραιότητα της Περιφέρειάς μας για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων, των ομορφιών των νησιών μας, του πολιτισμικού τους πλούτου, των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν, αλλά και του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Ενημερωτική εκδήλωση της Google για την καμπάνια “Grow Greek Tourism Online”, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Ρόδο, στο ξενοδοχείο Rodos Palace. Στη εκδήλωση παραβρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου-Βακιάνη, η οποία  στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα αυτής της προσπάθειας για την παροχή στις τουριστικές επιχειρήσεις της Μυκόνου και της Ρόδου των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων και των διαδικτυακών εργαλείων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της περιόδου αιχμής.

Επιπλέον, η κα Παπαβασιλείου-Βακιάνη τόνισε ότι σήμερα που η χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών εξαπλώνεται και διεισδύει σε κάθε έκφανση της καθημερινής και επαγγελματικής μας ζωής, αποτελεί πρόκληση για τον τουρισμό η χρήση όλων αυτών των νέων ηλεκτρονικών εφαρμογών για την ευρύτερη, αμεσότερη και αποτελεσματικότερη προβολή.

“Σήμερα που η χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών εξαπλώνεται και διεισδύει σε κάθε έκφανση της καθημερινής και επαγγελματικής μας ζωής, ο τουρισμός βρίσκεται μπροστά σε μία συναρπαστική πρόκληση. Το διαδίκτυο, οι μηχανές αναζήτησης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν αδιαμφισβήτητα χρήσιμα εργαλεία για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και την τουριστική ανάπτυξη. Η εκμετάλλευση των ψηφιακών τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις και από τους δημόσιους φορείς αποτελεί λοιπόν πρόκληση και συνάμα μία σπουδαία ευκαιρία για μία αποτελεσματικότερη προβολή”, δήλωση η αντιπεριφερειάρχης.

“Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μοχλό δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Προφανώς, λοιπόν, η αξιοποίηση των καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων είναι βασική προτεραιότητα της Περιφέρειάς μας για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων, των ομορφιών των νησιών μας, του πολιτισμικού τους πλούτου, των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν, αλλά και του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.
Ήδη μέσα από το site μας aegeanislands.gr – το οποίο ανανεώνουμε και εκσυγχρονίζουμε – προβάλλονται όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Παράλληλα, αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και στις τουριστικές εκθέσεις, όπως στην ITB του Βερολίνου όπου για πρώτη φορά η ΠΝΑΙ προβαλλόταν μέσα και από το Virtual Market.

Στην προσπάθεια για μία πιο ευρεία, πιο άμεση προβολή και μάλιστα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, πρωτοβουλίες όπως το ‘Grow Greek Tourism Online’ αποτελούν εξαιρετικά εργαλεία τόσο για τους φορείς του Δημοσίου, όσο και για τις επιχειρήσεις. Η πρωτοκαθεδρία δε της Google ανάμεσα στις μηχανές αναζήτησης διασφαλίζει την επιτυχία αυτής της εφαρμογής”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024