Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤους 3.000 έφτασαν οι επισκέπτες στο Spetsathlon 2015
Αθλητικός τουρισμός

Τους 3.000 έφτασαν οι επισκέπτες στο Spetsathlon 2015

Οι Σπέτσες, από 24 έως 26 Απριλίου, υποδέχθηκαν το 3ο Τρίαθλο των Σπετσών, που συνδιοργανώνουν η εταιρεία Communication Lab και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.

Το Spetsathlon 2015 επεφύλασσε στιγμές δράσης, συγκίνησης και ένα ακόμη ρεκόρ συμμετοχών. Με πάνω 540 τριαθλητές, 300 ακόμη συμμετοχές στον κολυμβητικό αγώνα και στον Ποδηλατικό Γύρο Σπετσών και 3.000 επισκέπτες το 3ο Spetsathlon ήταν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η μεγαλύτερη διοργάνωση Τριάθλου που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Οι Σπέτσες από 24 έως 26 Απριλίου υποδέχθηκαν το 3ο Τρίαθλο των Σπετσών που συνδιοργανώνουν η εταιρεία Communication Lab και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.). Οι σπουδαιότεροι τριαθλητές και όλοι οι φίλοι του αθλήματος έσπευσαν στις Σπέτσες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από 17 χώρες του εξωτερικού και απόλαυσαν τις διαδρομές του αγώνα στην κολύμβηση, την ποδηλασία, το τρέξιμο.

Η 1η ημέρα του Spetsathlon ξεκίνησε με το νέο αγώνισμα των 1.000 μ. κολύμβησης στην παραλία του Αγ. Μάμαντος. Το Σάββατο 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε και ο Ποδηλατικός Γύρος Σπετσών (25 χλμ.) για 2η συνεχή χρονιά. Στις απονομές των δύο αγώνων τιμήθηκαν ο κ. Καλαράς, ο Δήμος και οι αρχές των Σπετσών, ενώ ακολούθησε παρουσίαση του φιλανθρωπικού προγράμματος #Charity4U των Holmes Place και η Τεχνική Ενημέρωση από την Ε.Ο.ΤΡΙ. στο Μουσείο Μπουμπουλίνας, οικία της θρυλικής ηρωίδας της Επαναστάσεως.

Στο πλαίσιο των απονομών, ο δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης δήλωσε: “Το Spetsathlon με τα αθλητικά ιδεώδη που το διαπνέουν αποτελεί έμπνευση για όλους τους κατοίκους του νησιού. Περιμένουμε αθλητές, φίλους και χορηγούς στο επετειακό Spetses mini Marathon για μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση”.

Την Κυριακή (26/4) διεξήχθησαν οι δύο αγώνες τριάθλου Spetses Triathlon Sprint (750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο και 5 χλμ. τρέξιμο) και Spetses Triathlon Endurance (1500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο και 10 χλμ. τρέξιμο), αλλά και οι σκυταλοδρομίες στις δύο αποστάσεις με δυνατές ομάδες των 2 ή 3 ατόμων.

Στις απονομές των αγώνων τριάθλου η κα Μαρίνα Κουταρέλλη, πόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetsathlon, δήλωσε: “Ο φετινός αγώνας ήταν κάτι παραπάνω από μία αθλητική διοργάνωση. Αυτή η γιορτή του τριάθλου, του ευ αγωνίζεσθαι και της άμιλλας έγινε πραγματικότητα με τη συμβολή του Δήμου των Σπετσών και των κατοίκων τους που για μία ακόμη φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω. Ευχαριστώ ακόμη τους Χορηγούς μας για την πολύτιμη στήριξή τους και σε όλους τους αθλητές μας υπόσχομαι ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό Spetsathlon 2016! Ανανεώνω το ραντεβού μας για το επετειακό 5ο Spetses mini Marathon”.

Ο κ. Γεώργιος Γερόλυμπος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, είπε σχετικά: “Η διοργάνωση πλέον έχει καθιερωθεί ως μία εκ των σημαντικότερων στην Ελλάδα. Με τη συμμετοχή στη διοργάνωση του 3ου Spetsathlon, η Ε.Ο.ΤΡΙ. πέτυχε για ακόμη μία φορά το στόχο της προώθησης και ανάπτυξης του αθλήματος στη χώρα μας. Η διεθνής εμπειρία της ελληνικής ομοσπονδίας βοήθησε τα μέγιστα στη διοργάνωση του συναρπαστικού τριάθλου στις πανέμορφες και απόλυτα ασφαλείς διαδρομές των Σπετσών”.

Το Spetsathlon τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Δήμου Σπετσών, ενώ φορέας Πρωτοβουλιών ήταν το Poseidonion Grand Hotel.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024