Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιπλασιασμός των αφίξεων τουριστών από τη Βραζιλία το 2014
Εκθέσεις

Διπλασιασμός των αφίξεων τουριστών από τη Βραζιλία το 2014

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην Έκθεση Τουρισμού WTM-Sao Paolo της Βραζιλίας, πλαισιωμένος από αντιπροσωπευτικές τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς του ελληνικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της αναπληρωτού υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για προσέλκυση νέων τουριστικών αγορών, εντάσσεται η συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με περίπτερο στην έκθεση WTM-Sao Paolo στην Βραζιλία, τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Λατινική Αμερική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αφίξεις Βραζιλιανών στην Ελλάδα σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2014 ως προς το 2013, ενώ για το 2015 οι προβλέψεις των πρακτόρων είναι ότι η τάση θα παραμείνει αυξητική.

Στην έκθεση, που πραγματοποιήθηκε για 3η χρονιά, τον Οργανισμό εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας κ. Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με σημαντικούς ΤΟs της Βραζιλίας που εξειδικεύονται κυρίως στον Τουρισμό Πολυτελείας και τον Θρησκευτικό Τουρισμό, όπως επί παραδείγματι η CVC, η Queensberry, η Designer Tours ή η Flot. Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με το προεδρείο της Braztoa, της Ένωσης των Tour Operator και πρακτόρων της Βραζιλίας αλλά και με δημοσιογράφους και τουριστικούς bloggers.

Ιδιαίτερη αξία είχε η συνάντηση με τον εκτελεστικό γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για ζητήματα Ανταγωνιστικότητας και Συνεργασιών κ. Marcio de Paula. Ο κ. De Paula είναι ο πρώην υπουργός Τουρισμού της Βραζιλίας και με την σημερινή του αρμοδιότητα στον ΠΟΤ, είναι πολύ ενεργός στην δικτύωση των παραγόντων του ελληνικού τουρισμού με αυτόν της Βραζιλίας.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην WTM πλαισιωμένος από αντιπροσωπευτικές τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς του Ελληνικού Τουρισμού. To ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Sao Paolo, κ. Κωνσταντίνος  Κωνσταντίνου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024