Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣχέδιο δράσης κατά της ‘σκιώδους φιλοξενίας’
Ξενοδοχία

Σχέδιο δράσης κατά της ‘σκιώδους φιλοξενίας’

Δεδομένης της βαρύτητας του θέματος, η HOTREC αποφάσισε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να εκπονήσει ανάλογη μελέτη για τις επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό.

Την εκπόνηση μελέτης για τις παράνομες βραχυχρόνιες μισθώσεις καταλυμάτων, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και την επεξεργασία συγκροτημένου σχεδίου δράσης κατά της λεγόμενης “σκιώδους φιλοξενίας” (Shadow Hospitality) αποφάσισε η HOTREC (Συνομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Επισημαίνεται ότι το οξύτατο πρόβλημα των παράνομων βραχυχρόνιων μισθώσεων καταλυμάτων σε τουρίστες αποτέλεσε ένα από τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη Γενική Συνέλευση της HΟΤREC, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 23–24 Απριλίου. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος παρουσίασε, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, την πρωτοποριακή μελέτη του για τις επιπτώσεις της οικονομίας του διαμοιρασμού (sharing economy) στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Ελλάδα, καθώς και τις προτάσεις της ελληνικής ξενοδοχίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Δεδομένης της βαρύτητας του θέματος, η HOTREC, που πλέον χρησιμοποιεί τον όρο “shadow hospitality” (σκιώδης φιλοξενία) για αυτήν την μορφή της παραοικονομίας στον τουρισμό, όπως προαναφέρθηκε αποφάσισε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να εκπονήσει ανάλογη μελέτη για τις επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό, ενώ προγραμματίστηκε ιδιαίτερη συνάντηση όλων των μελών της Hotrec για την επεξεργασία συγκροτημένου σχεδίου δράσης κατά της “σκιώδους φιλοξενίας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024