Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Φυσικές καταστροφές

Άγνωστος ακόμη ο ακριβής αριθμός των Ευρωπαίων αγνοούμενων 10 μέρες μετά το σεισμό του Νεπάλ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Μάιος 2015, 10:25

Με 57 θέματα διαφόρων εθνικοτήτων, οι Ευρωπαίοι που αγνοούνταν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα κυμαίνονταν από 109 έως 1.000, σύμφωνα με κορυφαίο διπλωματούχο της ΕΕ. Πλέον ο αριθμός αυτός έπεσε στους 60. Οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους που βρίσκονταν στο Νεπάλ έχουν ήδη αναχωρήσει από τη χώρα αυτή ή ετοιμάζονται να το κάνουν εντός των προσεχών ημερών.


Περίπου 60 Ευρωπαίοι δεν έχουν δώσει ακόμη κανένα ίχνος ζωής, δέκα ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Νεπάλ και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 7.500 ανθρώπους, ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Πρόκειται για ανθρώπους για τους οποίους γνωρίζαμε ότι βρίσκονταν στο Νεπάλ την ημέρα του σεισμού και δεν έχουμε καταφέρει να έρθουμε σε επαφή μαζί τους”, συμπλήρωσε η πηγή αυτή.

Ο αριθμός των αγνοούμενων Ευρωπαίων “μειώνεται ώρα με την ώρα”, διευκρίνισε ο ίδιος, επειδή οι διασώστες έχουν καταφέρει να φτάσουν στην ύπαιθρο του Νεπάλ και να εντοπίσουν πολλούς ανθρώπους.

Μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 13 Ευρωπαίων από τον σεισμό. Οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους που βρίσκονταν στο Νεπάλ έχουν ήδη αναχωρήσει από τη χώρα αυτή ή ετοιμάζονται να το κάνουν εντός των προσεχών ημερών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να διπλασιάσει τη βοήθεια που προσέφερε για τις επιχειρήσεις διάσωσης στο Νεπάλ, στα 6 εκατ. ευρώ. Αποδέσμευσε επίσης ποσό ύψους 16,6 εκατ. ευρώ ως βοήθεια προς την κυβέρνηση του Νεπάλ για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των πληγέντων.

Τα κράτη της ΕΕ διαχειρίζονται περίπου 300 ανοιχτές υποθέσεις αγνοούμενων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι αγνοούμενοι, με τους περισσότερους να είναι ασφαλείς, αλλά σε κατάσταση ανάγκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top