Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαKυκλαδίτικα προϊόντα με υπογραφή Aegean Cuisine στο Γκάζι
Γαστρονομία

Kυκλαδίτικα προϊόντα με υπογραφή Aegean Cuisine στο Γκάζι

Τοπικά κυκλαδίτικα προϊόντα και μαεστρίες στην κουζίνα παρουσιάστηκαν, με την υποστήριξη του Δικτύου Aegean Cuisine και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στο τριήμερο Φεστιβάλ 'Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2015'.

Φέτος, οι Κυκλάδες ήταν η Τιμώμενη Περιοχή του φεστιβάλ γεύσης και πολιτισμού “Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2015“, με την υποστήριξη του Επιμελητήριου Κυκλάδων, που συμμετέχει για 2η φορά ως υποστηρικτής των  ξεχωριστών Κυκλαδίτικων παραγωγών και προϊόντων διατροφής, τα οποία διατέθηκαν προς δοκιμή και προς πώληση. Στην ειδικά διαμορφωμένη γειτονιά στο κτίριο Νέοι Φούρνοι και σε άλλα σημεία του Φεστιβάλ, 14 παραγωγοί εξαιρετικών τοπικών προϊόντων έδωσαν σε όλους την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν γαλακτοκομικά – τυροκομικά, κρασιά, ζύθο, σπιτικά εδέσματα, προϊόντα deli, μαρμελάδες, λουκούμια, γλυκά κουταλιού και άλλα χαρακτηριστικά προϊόντα της κυκλαδίτικης γης.

Παράλληλα, το Σάββατο 9 Μαΐου, οι λάτρεις της κυκλαδίτικης κουζίνας παρευρέθηκαν στο μαγειρικό ταξίδι Aegean Cuisine: Zωντανό μαγείρεμα με 6 chef από τις Κυκλάδες, με τη συμμετοχή των: Έφη Καλογεροπούλου από τη “Μαργαρίτα” της Ανάφης, Βασίλη Παπίκινο από τον “Αλευρόμυλο” στη Μήλο, Θωμά Σταμάτη από τον “Σταμάτη” στην Άνδρο, Δημήτρη Γίγινη από το “Sea Satin Nino” στην Άνδρο, Κωνσταντίνο Μπουγιούρη από το “Ηλιοβασίλεμα” στη Σύρο και Δημήτρη Πλυτά από το “Πέρι Τίνος” στη Σύρο, οι οποίοι πρόσφεραν μια πρώτη γεύση καλοκαιριού μέσα από επίδειξη μαγειρικής με πρωτότυπες συνταγές με τοπικά προϊόντα και ρίζες στη νησιωτική παράδοση. Την εκδήλωση συντόνισε η κα Νανά Δαρειώτη, δημοσιογράφος γεύσης και ληγταν ανοιχτή για το κοινό.

Επιπλέον, λειτούργησαν όλο το τριήμερο εργαστήρια γεύσης με τυριά, κρασιά και άλλα προϊόντα των νησιών, καθώς και δυο ειδικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στις Κυκλάδες (“Μπαρόκ Σαντορίνη – μάθημα μαγειρικής” και “30 χρόνια ‘Σελήνη’ στη Σαντορίνη – Εμβληματικές Σπεσιαλιτέ – μάθημα μαγειρικής”).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024