Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί‘Κοιμώμενο γίγαντα’ χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου την κρουαζιέρα στην Ελλάδα
Κρουαζιέρα

‘Κοιμώμενο γίγαντα’ χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Προτεραιότητα η αποκατάσταση της εικόνας της ελληνικής κρουαζιέρας και μετατροπή των λιμανιών του Αιγαίου σε 'πνεύμονες' ανάπτυξης και μαγνήτες προσέλκυσης επενδύσεων.

Σύσκεψη με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας πραγματοποίησε χθες στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με κεντρικό θέμα την ανάγκη για άμεσο επανασχεδιασμό της ελληνικής κρουαζιέρας με σκοπό την ανάκαμψη του κλάδου.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Χατζημάρκος χαρακτηριστικά είπε πως “η κρουαζιέρα στην Ελλάδα δεν αποτυπώνει ανάπτυξη που να είναι αντίστοιχη της δυναμικής της χώρας μας σε αυτόν τον τομέα, κατάσταση που οφείλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε με μεθοδευμένες κινήσεις, στοχευμένες ενέργειες και φυσικά, χάραξη εθνικής στρατηγικής”.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε πως, “ως χώρα διαθέτουμε προορισμούς με την μεγαλύτερη διεθνή αναγνώριση και σταθερά αυξημένη ζήτηση από πλευράς επισκεπτών, όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Μύκονος και η Κως και οφείλουμε ως εκ τούτου να βρούμε τον τρόπο μέσα από εκτενή και συνεχή διάλογο με όλους τους φορείς της ναυτιλίας, να επανακάμψει η κρουαζιέρα στα νησιά μας και να κατακτήσει το Αιγαίο την κορυφή στο διεθνή χάρτη προορισμών, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των επισκεπτών”. Κλείνοντας, ο κ. Χατζημάρκος επεσήμανε πως προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να γίνουν όλες οι κινήσεις τόσο από πλευράς Πολιτείας όσο και από τους εμπλεκόμενους φορείς, θέτοντας όλοι ως προτεραιότητα την αποκατάσταση της εικόνας της ελληνικής κρουαζιέρας και μετατροπή των λιμανιών του Αιγαίου σε “πνεύμονες” ανάπτυξης και μαγνήτες προσέλκυσης επενδύσεων.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης οι κ.κ. Θεόδωρος Κοντές, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπολοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Μάκης Κανακάρης, πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης, Αντώνης Καλούδης, ναύαρχος και εκτελεστικό μέλος της Ένωσης, Γιώργος Κουμπενάς, αρχιπλοίαρχος της εταιρείας Louis και Κωνσταντίνος Μουντζούρης, καθηγητής πανεπιστημίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024