Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Πάτμος παρουσιάζει το Ελληνικό Πρωινό της
Γαστρονομία

Η Πάτμος παρουσιάζει το Ελληνικό Πρωινό της

Μετά από πλήθος ελληνικών νησιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Σαντορίνη, η Νάξος, η Σίφνος, η Κως και η Ρόδος, ακολουθεί η σειρά της Πάτμου να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα και εδέσματά της, να φέρει σε επαφή προμηθευτές και καταναλωτές και να προβάλλει με αυτόν τον τρόπο το φυσικό και γαστρονομικό της πλούτο.

Η γαστρονομία και ειδικότερα οι διατροφικές ιδιαιτερότητες κάθε τόπου πέραν του ότι αποτελούν μία “άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας” κατά την UNESCO, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην εποχή μας στην προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών και κυρίως τουριστών που προέρχονται από το εξωτερικό. Είναι πραγματικότητα πλέον ότι ο κόσμος επιλέγει τον τουριστικό προορισμό του όχι μόνο για να κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά της Ελλάδας, αλλά και για να βιώσει και γευτεί νέες εμπειρίες μέσα από μία ποικιλία δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, και με τον σκοπό αφενός να αξιοποιηθεί ο γαστρονομικός πλούτος της χώρας και αφετέρου να εμπλουτιστεί το πρωινό που προσφέρεται από τα ελληνικά ξενοδοχεία, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ήδη από το 2010 με μεθοδικότητα υλοποιεί το Πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό“.

Μετά από πλήθος ελληνικών νησιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Σαντορίνη, η Νάξος, η Σίφνος, η Κως και η Ρόδος, ακολουθεί η σειρά της Πάτμου να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα και εδέσματά της, να φέρει σε επαφή προμηθευτές και καταναλωτές και να προβάλλει με αυτόν τον τρόπο το φυσικό και γαστρονομικό της πλούτο, συμμετέχοντας στο “Ελληνικό Πρωινό”.
   
Η Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου, τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Προβολής της Πάτμου και το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων σε συνεργασία με το ΞΕΕ, παρουσία του υπευθύνου του Προγράμματος, κ. Γεωργίου Πίττα, πραγματοποιεί την Κυριακή 24 Μαΐου στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Patmos Aktis και ώρα 5 μ.μ. την παρουσίαση του Πρότυπου Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου, το οποίο θα προβληθεί και στην επόμενη έκθεση HO.RE.CA. (12-15 Φεβρουαρίου 2016).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024