Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο μεταναστευτικό εξελίσσεται σε πρόβλημα για τον τουρισμό στον ανατολικό Αιγαίο
Τουριστική πολιτική

Το μεταναστευτικό εξελίσσεται σε πρόβλημα για τον τουρισμό στον ανατολικό Αιγαίο

Ως 'αηδιαστικό κολαστήριο' περιγράφεται η Κως σε πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής 'Daily Mail'. Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και μαρτυρίες Βρετανών τουριστών, οι οποίο αναφέρουν ότι δε θα ξαναέρθουν στην Κω, αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση.

“Μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν έχουν μετατρέψει την Κω, ένα εξαιρετικά δημοφιλές ελληνικό νησί λόγω των οικονομικών ταξιδιωτικών πακέτων του, σε ένα ‘αηδιαστικό κολαστήριο’“, αναφέρει χαρακτηριστικά  δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Daily Mail.

“Την ώρα που οικογένειες τουριστών χαλαρώνουν απολαμβάνοντας τον ήλιο στις ξαπλώστρες, λίγα μέτρα παραπέρα δεκάδες μετανάστες κοιμούνται σε κούτες, ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών“.

Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και μαρτυρίες Βρετανών τουριστών, οι οποίο αναφέρουν ότι δε θα ξαναέρθουν στην Κω, αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στη βρετανική εφημερίδα, οι μετανάστες έχουν κατακλύσει τους δρόμους του νησιού περιμένοντας να τους δοθεί η άδεια να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι πιο “ευκατάστατοι” από αυτούς διαμένουν σε τοπικά ξενοδοχεία που χρεώνουν 10-15 ευρώ ανά διανυκτέρευση ενώ άλλοι έχουν εγκατασταθεί σε ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στα περίχωρα της πόλης.

Τουλάχιστον 6.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Κω τους τελευταίους μήνες, αναφέρει το άρθρο προσθέτοντας ότι κάθε βράδυ, μεταξύ 3 και 7 τα ξημερώματα, οι παραλίες υποδέχονται νέες αφίξεις.

Αναφέρεται ακόμη ότι “οι χτυπημένοι από την ύφεση Έλληνες χαριζουν ό,τι μπορούν. Τα τοπικά εστιατόρια έχουν σηκώσει ένα διχτυωτό ‘φράγμα’ για να μπλοκάρουν τη θέα του πρόχειρου καταυλισμού στο λιμάνι, αλλά υπάρχουν παράπονα ότι οι τουρίστες μένουν μακριά από το συγκεκριμένο τμήμα της πόλης.

Για τους Έλληνες, που ήδη ειναι βυθισμένοι στην οικονομική κρίση, η άφιξη των μεταναστών προστίθεται στα δεινά τους. Αυτό το νησί έχει ήδη πρόβλημα. Οι άνθρωποι είναι καλοί – δίνους στους προσφυγες κουβέρτες, αν και έχουν πολύ λίγα για τους ίδιους. Δεν μπορεί να μοιραστείς ό,τι δεν έχεις”.

Σχετικό δημοσίευμα υπάρχει και στο BBC ενώ το Associated Press πραγματοποίησε εκτεταμένο ρεπορτάζ για το λιμάνι της Πάτρας και τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι παράνομοι μετανάστες να “περάσουν” στην Ιταλία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024