Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Πρωτοβουλία του βουλευτή Δωδεκανήσου Μ. Κόνσολα για την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας της Αυστραλίας

Τατιάνα Ρόκου - 09 Ιούνιος 2015, 12:13

Στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας, προειδοποιεί τους επισκέπτες της χώρας μας για την πιθανότητα προβλήματος στις τραπεζικές υπηρεσίες, ενώ θέτει θέμα πιθανών διαδηλώσεων και απεργιών στα μέσα μεταφοράς.


Ο επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ. και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με επιστολή του προς τον πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Γκρίφιν, ζητά την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας για όσους προτίθενται να επισκεφθούν την Ελλάδα.
 
Όπως είναι γνωστό, στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας, προειδοποιεί τους επισκέπτες της χώρας μας για την πιθανότητα προβλήματος στις τραπεζικές υπηρεσίες, ενώ θέτει θέμα πιθανών διαδηλώσεων και απεργιών στα μέσα μεταφοράς.
 
Στην παρέμβασή του προς τον Αυστραλό πρέσβη, ο κ. Κόνσολας, υπενθυμίζει τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας των δύο χωρών και επισημαίνει ότι η σταθερότητα του τραπεζικού μας συστήματος είναι εγγυημένη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα για τους Αυστραλούς τουρίστες.
 
Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας με επιστολές που απέστειλε στον υπουργό Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, στην αν. υπουργό Τουρισμού, κα. Κουντουρά και στον αναπλ. υπουργό Εξωτερικών για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ. Τσακαλώτο, τους ζητά να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αμβλυνθούν οι συνέπειες από την ταξιδιωτική οδηγία και να υπάρξει άρση της οδηγίας.
 
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει: “Σε αυτά τα ζητήματα, δεν υπάρχουν κομματικές σκοπιμότητες. Είναι ζητήματα που αφορούν στη χώρα και τον τουρισμό μας. Ανέλαβα πρωτοβουλία, επικοινωνώντας με τον πρέσβη της Αυστραλίας, μιας φίλης χώρας, για να αρθεί μια ταξιδιωτική οδηγία που προκαλεί βλάβη στον τουρισμό μας και τη θεωρώ υπερβολική. Οφείλει και η Ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει παράλληλες πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση”.

 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top