Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways και η Hong Kong Airlines επεκτείνουν τη συμφωνία Κοινού Κωδικού
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways και η Hong Kong Airlines επεκτείνουν τη συμφωνία Κοινού Κωδικού

Στο πλαίσιο της διευρυμένης συμφωνίας πτήσεων κοινού κώδικα, η Hong Kong Airlines θα τοποθετήσει τον κώδικα ‘HX’ στις πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και του Abu Dhabi.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχει επεκτείνει τη συμφωνία κοινού κώδικα με τη Hong Kong Airlines, μια διεθνώς αναγνωρισμένη αεροπορική εταιρεία 4 αστέρων σύμφωνα με το Skytrax, προκειμένου να προσφέρουν στους ταξιδιώτες τη βελτιωμένη σύνδεση μεταξύ της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της διευρυμένης συμφωνίας πτήσεων κοινού κώδικα, η Hong Kong Airlines θα τοποθετήσει τον κώδικα ‘HX’ στις πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ του Χονγκ Κονγκ, του τρίτου σημαντικότερου οικονομικού κέντρου του κόσμου, και του Abu Dhabi, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η Etihad Airways θα ξεκινήσει σε καθημερινή συχνότητα τη διαδρομή από τις 15 Ιουνίου 2015, προσφέροντας 3.620 θέσεις εβδομαδιαίως με αεροσκάφος Airbus A330-200.

Επιπλέον, η Hong Kong Airlines θα πραγματοποιήσει πτήσεις κοινού κώδικα για τη νέα υπηρεσία της Etihad Airways μεταξύ του Abu Dhabi και της Μαδρίτης, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Η διαδρομή, που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2015, λειτουργεί τέσσερις φορές την εβδομάδα και προσφέρει 2.096 θέσεις εβδομαδιαίως, με Airbus A330-200 δύο κατηγοριών  θέσεων.

Ο Kevin Knight, Chief Strategy and Planning Officer της Etihad Airways, δήλωσε: “Η συμφωνία μας για πτήσεις κοινού κώδικα με τη Hong Kong Airlines ξεκίνησε πέρυσι με επίκεντρο κυρίως την ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Η διεύρυνση του κοινού κώδικα θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω εμπορική επιτυχία και για τις δύο αεροπορικές εταιρείες, και κυρίως θα προσφέρει πραγματικά οφέλη στη συνεργασία προσφέροντας σε επαγγελματίες και ταξιδιώτες αναψυχής ενισχυμένη σύνδεση και συχνότερες πτήσεις μεταξύ της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης”.

Ο Li Dianchun, Commercial Director της Hong Kong Airlines, είπε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενισχύουμε τη συνεργασία με την Etihad Airways μέσω της επέκτασης ενός κοινού κώδικα. Υπάρχει μια ολοένα και πιο ισχυρή ζήτηση στην Ασία για ταξίδια στην περιοχή του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Η βελτιωμένη σύνδεση θα παρέχει στους επιβάτες μας ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών, ενώ θα ταυτόχρονα θα απολαμβάνουν υπηρεσίες και προϊόντα παγκοσμίου κλάσης που προσφέρονται και από τις δύο αεροπορικές εταιρείες”.

Η Etihad Airways και η Hong Kong Airlines ξεκίνησαν τις πτήσεις κοινού κώδικα τον Δεκέμβριο του 2014, επιτρέποντας στην Etihad Airways να τοποθετήσει τον κώδικα “EY” σε πτήσεις της Hong Kong Airlines μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Μπανγκόκ, και στις πτήσεις μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Οκινάουα, ενώ η Hong Kong Airlines τοποθέτησε τον κώδικα “ΗΧ” στις υπηρεσίες της Etihad Airways μεταξύ Abu Dhabi και Μπανγκόκ.

Η Etihad Airways θα αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων της στην Μπανγκόκ από τρεις σε τέσσερις πτήσεις την ημέρα από την 1η Ιουλίου 2015, ενώ η Hong Kong Airlines, επίσης θα χρησιμοποιήσει τον κοινό κώδικα για την πρόσθετη πτήση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024