Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΜε διεθνείς συμμετοχές από 18 χώρες το φετινό XTERRA Greece Championship
Αθλητικός τουρισμός

Με διεθνείς συμμετοχές από 18 χώρες το φετινό XTERRA Greece Championship

Ο διεθνής αγώνας off road τριάθλου XTERRA Greece Championship είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες λάτρεις του αθλητισμού, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, στη Λίμνη Πλαστήρα.

Ο ελληνικός αγώνας, μέρος του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου πρωταθλήματος XTERRA, θα έχει μαζική συμμετοχή από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ακριβώς αναμενόταν. Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει αθλητές από 18 διαφορετικές χώρες. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται συμμετοχές από χώρες όπως Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Νότια Αφρική, Αυστρία, Ουγγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία, Σλοβακία, Ισπανία, Τουρκία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Βουλγαρία και Λουξεμβούργο.

Είκοσι τέσσερις κορυφαίοι και περισσότεροι από 220 ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες θα βρίσκονται στην Καρδίτσα και τη Λίμνη Πλαστήρα για να ζήσουν ακόμα περισσότερες συγκινήσεις και εμπειρίες στον φετινό αγώνα. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του περυσινού νικητή, του Γάλλου Francois Carloni, της νικήτριας του 2013, Helena Erbenova από την Τσεχία, καθώς και της πρωτοπόρου στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα XTERRA, Brigitta Poor από την Ουγγαρία. Από ελληνικής πλευράς, θα διεκδικήσουν την διάκρισή τους οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές Γρηγόρης Σουβατζόγλου (1ος Έλληνας 2013 και 2014) και Ντενίζ Δημάκη (1η Ελληνίδα 2013 και 2014).

Tην Παρασκευή 19 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες αθλητές θα μπορούν να παραλαμβάνουν το αγωνιστικό τους πακέτο, από τις 12:00 στο Aiolides Hotel. Την ίδια μέρα, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί στο πολυτελές Kazarma Lake Resort η συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη συμμετοχή των συνδιοργανωτών και φορέων από την XTERRA Greece, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, καθώς και εκπροσώπων του XTERRA από την Αμερική.


Φωτό: GO Experience.

Το Σάββατο 20 Ιουνίου θα δοθεί κοινή εκκίνηση, στις 11:00 για τους συμμετέχοντες όλων των αποστάσεων. Για τους αθλητές που συμμετέχουν στην μεγάλη απόσταση του XTERRA Greece Championship, ο πρώτος που θα τερματίσει τον αγώνα αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την προσπάθειά του σε συνολικό χρόνο δυόμιση ωρών, ενώ ο τελευταίος αθλητής αναμένεται να τερματίσει, περίπου πέντε ώρες μετά την ώρα εκκίνησης.

Η τελετή απονομής της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 20:30, στο Kazarma Lake Resort.

Το XTERRA αποτελεί το κορυφαίο brand στα multisport events με περισσότερες από 150 διοργανώσεις σε 25 χώρες. Όλες οι διοργανώσεις προσφέρουν χρηματικά έπαθλα 15.000 δολ. και τη δυνατότητα πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Maui της Χαβάης. Το σύνθημα του XTERRA είναι “Ζήσε Περισσότερα” (Live More) ενθαρρύνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και φύλων, να δοκιμάσουν, να προσπαθήσουν, να χαρούν τη συμμετοχή, να εξερευνήσουν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να παραμείνουν ενεργοί με τον αθλητισμό και να διασκεδάσουν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024