Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΈνας στους πέντε Βρετανούς τουρίστες προς Ελλάδα σκέφτονται να αλλάξουν προορισμό
Τάσεις

Ένας στους πέντε Βρετανούς τουρίστες προς Ελλάδα σκέφτονται να αλλάξουν προορισμό

Δημοσκόπηση της εταιρείας τουριστικών ασφαλίσεων Holidaysafe.co.uk δείχνει οι Βρετανοί τουρίστες λαμβάνουν μέτρα για να εξασφαλίσουν τις διακοπές τους χωρίς κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί τους προσεχείς μήνες.

Ένας στους πέντε (21%) Βρετανούς παραθεριστές που σχεδιάζουν να πάνε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι εξετάζουν το ενδεχόμενο αλλαγής προορισμού, εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας για την κρίση χρέους της χώρας.

Δημοσκόπηση σε σχεδόν 550 καταναλωτές από την εταιρεία τουριστικών ασφαλίσεων Holidaysafe.co.uk διαπίστωσε ότι οι Βρετανοί τουρίστες λαμβάνουν μέτρα για να εξασφαλίσουν τις διακοπές τους χωρίς κανένα πρόβλημα, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί τους προσεχείς μήνες.

Τα ευρήματα αυτά προήλθαν αφότου οι διάφορες εκθέσεις πρότειναν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να πραγματοποιήσει την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του την περασμένη Παρασκευή, για να συζητήσει την επιδείνωση της κατάστασης για τις ελληνικές τράπεζες.

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα (δύο εκατομμύρια Βρετανοί επισκέπτονται τη χώρα κάθε χρόνο) έχουν προειδοποιηθεί να λάβουν μετρητά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το νόμισμα παραμένει ένα μεγάλο ζήτημα για τους Βρετανούς τουρίστες, με το Υπουργείο Εξωτερικών τυ Ην. Βασιλείου να συμβουλεύει τους τουρίστες να βεβαιώνονται ότι θα έχουν “αρκετά χρήματα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και τυχόν απρόβλεπτες καθυστερήσεις”.

Οι Βρετανοί τουρίστες έχουν γίνει δύσπιστοι όσον αφορά στο οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη, με πάνω από το 61% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι οι προειδοποιήσεις για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τους ώθησε να πάρουν  περισσότερα μετρητά στις διακοπές τους.

Οι τουρίστες έχουν κατά μέσο όρο 400 λίρες στερλίνες σε μετρητά μαζί τους στις διακοπές, αν και ορισμένοι μεταφέρουν πάνω από 2.000 λίρες σε ευρώ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Holidaysafe.

Η συντριπτική πλειονότητα χρησιμοποιεί πιστωτικές κάρτες είτε ως κύριο ή δευτερεύων τρόπο για να κάνει τις πληρωμές του όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, με το 80% να προτιμούν την ασφάλεια της χρήσης τους. Το 29% όμως παραδέχτηκε ότι δεν ελέγχει το όριο μετρητών της ταξιδιωτικής του ασφάλισης.

Το 28% των Βρετανών τουριστών παίρνει μαζί τους χρήματα με τη μορφή προπληρωμένων καρτών, κάτι που τους επιτρέπει να έχουν μαζί τους μετρητά στην προπληρωμένη κάρτα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο με μία πιστωτική.

Η Amber Howard, brand manager της Holidaysafe.co.uk, αναφέρει: “Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι φεύγουν για τις καλοκαιριές τους διακοπές, θέλουν να ξοδέψουν το χρόνο τους διασκεδάζοντας και αφήνοντας πίσω τους τις έννοιες. Κατανοούμε όμως ότι υπάρχουν κάποιες ανησυχίες ιδιαίτερα γι ατα ταξίδια προς την Ελλάδα, καθώς και προς την υπόλοιπη Ευρωζώνη και θα συμβουλεύαμε τους τουρίστες να ακολουθήσουν την Οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών και να έχουν μαζί τους μετρητά, σε περίπτωση που θα χρειαστουν να πληρώσουν άμεσα για κάποια έκτακτη ανάγκη η καθυστέρηση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024